Sista ansökningsdatum 2019-03-25 Sök jobbet

Sjuksköterskor till Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg

Gör skillnad. Varje dag.

För drygt två sedan öppnade Rättspsykiatriskt centrum (RPC) i Trelleborg. Nu har vi äntligen öppnat den fjärde avdelningen och hoppas såklart att du vill vara med och bidra till en god vård där patientens behov är i centrum och där du aktivt är med och skapar samt bibehåller en god arbetsmiljö.

RPC är en del av Verksamhetsområde Rättspsykiatri, Psykiatri Skåne, och finns förutom i Trelleborg i Malmö, Helsingborg och Hässleholm. Inom verksamhetsområdet bedrivs både sluten och öppenvård vilket ger oss en unik möjlighet att följa patienten över tid.

För att ge patienterna bästa möjliga vård finns många professioner knutna till patienten, våra uppdrag är tydliga och det finns väl beskrivet vad som ska ingå i patientens vård och hur det ska utföras. Vi har på RPC tillgång till ett aktivitetscenter där patienterna tränar sina funktioner, där sker bland annat matlagning, fysisk träning, skolgång och kreativt skapande. De lokaler vi finns i är ljusa, luftiga, rymliga och är skapade för att ge oss de allra mest optimala förutsättningarna för att kunna bedriva god och patientsäker vård och ge personalen en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu fem engagerade sjuksköterskor för natt- och dagtjänster till Rättpsykiatrisk centrum i Trelleborg.

Som sjuksköterska med ordinarie omvårdnadsarbete får du en engagerande och spännande arbetsdag med arbetskamrater som har erfarenhet av psykiatrisk vård. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete, såväl yrkesmässigt som personligt där utvecklingsmöjligheter och inriktning styrs utifrån de behov som finns hos våra patienter och deras anhöriga. Hos oss finns det även möjlighet till specialistutbildning och forskning på deltid.

Du kommer att erbjudas en god introduktion tillsammans med dina kollegor. Där ingår bland annat Motiverande samtal (MI), Terapeutiskt bemötande av aggression (TERMA), etik och att lära dig de administrativa system vi arbetar i. Du kommer även få kunskap om det kvalitetsledningssystem vi arbetar med. Fokus är också att ge dynamiska redskap och de allra bästa förutsättningarna för att bli en riktigt välfungerande arbetsgrupp. Region Skånes värdegrund är grunden för introduktionen och genomsyrar vårt dagliga arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Därtill har du språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Giltigt B-körkort är meriterande för tjänsten.

Vi ser gärna att du har vidareutbildning i psykiatri men även erfarenhet av psykiatrisk vård är meriterande för tjänsten. Då verksamheten befinner sig i ett utvecklingsskede är det en förutsättning att du är positiv till utvecklings- och förändringsarbete. För att du ska trivas hos oss tror vi att du som person är trygg, stabil och har god självinsikt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Missa inte chansen, du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet