Sista ansökningsdatum 2018-02-26 Sök jobbet

Uroterapeut/Sjuksköterska till Barnrehabiliteringen i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

BarnReHab i Lund är en specialenhet inom Barn- ungdomshabiliteringen. På enheten finns två tvärfackliga team bestående av medicinsk, psykosocial och pedagogisk kompetens; Rehabteamet och Habiliteringsteamet. Vi har särskild kunskap inom rehabilitering efter hjärnskada, nutrition, kommunikation och uroterapi.

Vår arbetsplats värdesätter delaktighet för barnen och deras familjer! Vi har driv och en hög ambition att fortsätta utvecklingen av våra arbetssätt, processer och medarbetare. Vi har ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att allt det vi gör ska vara meningsfullt, begripligt och hanterbart. Detta synsätt lyser igenom hela vår verksamhet, inte bara i mötet med våra patienter utan i alla delar av organisationen.

Vi är en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Vi ger verktyg för att utveckla styrkor och undanröja hinder samt främja kommunikation. Vi skapar förutsättningar för dialog utifrån barnets perspektiv. Det är viktigt för oss att du delar våra värderingar vilka i praktiken innebär att; Vi möter alla utifrån deras situation oavsett kön, etnisk tillhörighet, trosuppfattning eller andra individuella förutsättningar.

Arbetsuppgifter

- Det bästa med min arbetsplats är den goda sammanhållningen oss kollegor emellan och den arbetsglädje vi tillsammans skapar, en glädje som märks och uppskattas av våra patienter och deras anhöriga. Själva jobbet som uroterapeut präglas av stor variation där den ena dagen inte är den andra lik, något som kräver samarbetsförmåga och flexibilitet men som i gengäld erbjuder ett mycket stimulerande arbete, säger uroterapeut, Gunilla Tibbelin.

Du arbetar självständigt med utredning och behandling kring barn och ungdomar 0-17 år med problem från blåsa och tarm. En stor del av arbetet är inriktat på barn med neurogen blås- och tarmfunktionsstörning där du som uroterapeut kommer verka i det regionala resursteamet för barn födda med ryggmärgsbråck. Tillsammans med arbetsterapeut kommer du ingå i det Mobila RIK-teamet (Ren Intermittent Kateterisering) som arbetar med självständighet i RIK, träffar familjer och förskole/skolpersonal. Du kommer också att arbeta med det nationella kvalitetsregistret MMCUP (uppföljning av personer födda med ryggmärgsbråck).

Som uroterapeut kommer du att ha egen mottagning men även ingå i ett uroteam på BarnReHab tillsammans med läkare, arbetsterapeut och psykolog. Undervisning kring blåsa och tarm till patienter och deras anhöriga ingår i arbetet liksom en rådgivande funktion för personal på de lokala habiliteringarna i Skåne.

Du är van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter och på ett strukturerat och självständigt sätt planerar och prioriterar du ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård, gärna med uroterapeututbildning. Vidare är det meriterande med vidareutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom och/eller erfarenhet av arbete med barn och unga med funktionsnedsättning. Då det förekommer resor i tjänsten är giltigt B-körkort ett krav.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Som person ser vi att du är nyfiken och flexibel i ditt förhållningssätt. Du trivs med att arbeta teambaserat samtidigt som du är tillräckligt trygg i dig själv och din yrkesroll att ta egna initiativ.

Intervjuer är planerade till förmiddag 13/2 och 14/2 samt eftermiddag 21/2 och 26/2.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet