Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Fysioterapeut till neuroteamet i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Vårdenhet (VE) rehabiliteringsmedicin, som är en del av verksamhetsområde (VO) neurologi och rehabiliteringsmedicin minnessjukdomar och geriatrik, består av såväl sluten- som öppenvård i både Malmö, Lund och på Orupssjukhuset utanför Höör. Vid rehabilitering skapas grunden för att patienten trots sin skada eller sjukdom ska fungera optimalt och uppnå god livskvalitet avseende arbete, familj och fritid. På de rehabiliteringsmedicinska avdelningarna erbjuds interdisciplinära och internationellt ackrediterade bedömningar och rehabilitering av personer, företrädesvis i aktiv ålder med aktivitetsnedsättning på grund av skada i nervsystemet, rörelseapparaten eller på grund av långvarig smärta

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en fysioterapeut till enhet neurorehab med placering inom öppenvårdsteamet neuroteamet i Lund.

Neuroteamet bedriver öppenvård för personer med neurologiska skador och sjukdomar, postpolio, neuromuskulära sjukdomar och flerfunktionshinder.

Du kommer arbeta i ett interdisciplinärt team inom öppenvård och mottagning. Rehabiliteringen planeras utifrån patientens behov och målsättningar och resulterar i en rehabiliteringsplan. ICF (International Classification of Functioning, Disability and Health) ligger till grund för den rehabilitering som bedrivs inom enheten. Arbetsuppgifterna består bland annat av individuellt bedömning, rådgivning och utformning av träning. Vidare kommer du att arbeta med hjälpmedel, kontakter och samverkan med andra vårdgivare. Teoretiskt och praktisk handledning till patient, anhöriga och assistenter är vanligt förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är svensklegitimerad fysioterapeut med språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett behörighetskrav för att arbeta hos oss. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet, främst från rehabiliterings- och teamarbete. Erfarenhet av just neurorehabilitering är mycket meriterande och väger tungt för tjänsten och något vi lägger stor vikt vid. Erfarenhet av forsknings- och utvecklingsfrågor, ICF, kunskaper i Office-paketet samt journalsystemet Melior är också meriterande för tjänsten.

Vi söker dig som är en dynamisk och flexibel person och känner dig trygg i din yrkesroll. För att lyckas och trivas med tjänsten bör du ha god organisationsförmåga, kunna prioritera mellan arbetsuppgifter och ta egna initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan redan idag! Vi tillämpar löpande urval.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.