Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Legitimerad läkare till VO intensiv och perioperativ vård i Malmö/Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) intensiv - och perioperativ vård (IPV) erbjuder anestesi- och operationssjukvård, postoperativ- och intensivvård i Malmö och Lund. I Lund bedrivs anestesi för övre gastro, endokrin och allmän kirurgi, ortopedi, öron-, näs-, och hals (ÖNH)-kirurgi, neurokirurgi, ögonkirurgi, gynekologisk och obstetrisk kirurgi, käkkirurgi och onkologisk strålbehandling. I Malmö finns kolorektal och allmän kirurgi, handkirurgi, kärlkirurgi, urologi, ortopedi, ÖNH-kirurgi, plastikkirurgi samt gynekologisk och obstetrisk kirurgi. IPV driver högspecialiserad intensivvård i både Malmö och Lund.

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar nu fyra legitimerade läkare för tjänstgöring inom verksamhetsområde intensiv- och perioperativ vård.

Som underläkare kommer du få introduktion och ansvarsområden utifrån befintlig kompetens och tidigare erfarenhet. Intentionen är att du efter avslutat vikariat fortsätter med specialistutbildning i anestesi och intensivvård hos oss. Det finns en bred forskningsbas inom verksamhetsområdet för dig som har pågående forskning eller har intresse för forskning.

Två av tjänsterna är förlagda i Lund och två i Malmö. Tjänsterna är tidsbegränsade på cirka sex månader med goda möjligheter till förlängning.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med behörighet att verka i svensk sjukvård, alternativt att du förväntas vara legitimerad till startdatum. Vänligen bifoga vidimerat intyg om legitimation, alternativt läkarexamen om du inväntar din läkarlegitimation. Språkkunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Erfarenhet inom anestesi- och intensivvård samt akademiska och pedagogiska meriter beaktas.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har gott kliniskt omdöme, att du har god kommunikationsförmåga och att du tydligt och pedagogiskt kan förmedla kunskap och budskap. Du är en naturlig samarbetspartner i arbetslaget kring patienten. Vi värdesätter även att du har en god förmåga att hantera akuta situationer, där du behåller lugnet och snabbt kan anpassa ditt arbetssätt utifrån förändrade omständigheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att förstå kraven som ställs på läkare i anestesi- och intensivvård är det viktigt att du läst Socialstyrelsens målbeskrivning för specialiteten och utbildningsboken på Svensk Förening för Anestesi och Intensivvårds hemsida.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.