Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterska till endoskopimottagningen, Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

På endoskopimottagningen i Helsingborg bedrivs endoskopisk verksamhet fem dagar i veckan. Vi utför en stor mängd undersökningar varje år såsom gastroskopi, koloskopi, ERCP, PEG-inläggning/byte och kameraundersökning, så kallad kapselendoskopi. Undersökningarna är dels diagnostiska men i allt större omfattning även terapeutiska. En del av våra undersökningar sker på operationsavdelningen tillsammans med narkospersonal.

Mottagningen är lokaliserad på två plan, plan E och plan S, i sjukhusets huvudbyggnad. Vi arbetar i team bestående av medicin- och kirurgläkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi söker nu ytterligare en sjuksköterska med stort engagemang och drivkraft till vårt team.

Varje vecka kan du följa en av våra medarbetare på Helsingborgs lasaretts Instagramkonto https://www.instagram.com/helsingborgslasarett/. Där får du ta del av vardagen på vårt sjukhus och lära dig mer om olika verksamheter. Följ oss gärna!

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en sjuksköterskekollega för en tillsvidareanställning.

Som sjuksköterska hos oss på endoskopimottagningen har du ansvar för att förbereda patienten inför undersökning, assistera tillsammans med endoskopist vid undersökning där viss provtagning, läkemedelshantering och behandling ingår. Vidare ingår även övervakning och omvårdnad efter undersökning samt telefonrådgivning.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyexaminerade sjuksköterskor finns ett kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom yrket och/eller tidigare erfarenhet från liknande verksamhet. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi ser gärna att du har ett flexibelt arbetssätt och förmåga att snabbt ställa om utifrån nya förutsättningar. Vidare kan du prioritera och fatta egna beslut samt behåller ditt lugn när tempot är högt. En god samarbetsförmåga krävs då vi arbetar nära varandra i mindre team vid undersökningarna.

Du har även ett medicintekniskt intresse då endoskopi är en högteknologisk verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.