Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterska, vik, till Diabetes- och Endokrinmottagningen Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu en sjuksköterska som vill vara med att driva och bygga vår mottagning.
Som sjuksköterska på Diabetes- och Endokrinmottagningen erbjuder vi dig ett givande och varierande arbete. Du kommer arbeta i team med erfarna endokrin sjuksköterskor och ha som mål att kunna driva självständig specialistmottagning.

Diabetes och Endokrinmottagningen består i dag av 16 medarbetare. Du blir en del av ett glatt gäng som alla är på väg framåt i en spännande process: att skapa en ännu bättre framtida mottagning. Vi ligger i startgroparna med såväl taligenkänning/direktdiktering som för mottagning via Skype. Vår osteoporosmottagning är under uppbyggnad och något vi satsar mer på.

Teamkänslan är viktig för oss på mottagningen och väl utvecklad; sekreterare, receptionister, diabetessjuksköterskor, endokrinsjuksköterskor, fotterapeuter och läkare jobbar tätt ihop.
Teamet består av läkare, sjuksköterska och sekreterare. Vi har årligen cirka 3000 läkarbesök och lika många sjuksköterskebesök. Hos oss står patienten i centrum och våra värdegrunder har vi med oss i stort och smått. Genom Gröna korset arbetar vi med att systematiskt följa upp vårt patientsäkerhetsarbete som genomsyrar hela teamets arbete.

Varje vecka kan du följa en av våra medarbetare på Helsingborgs lasaretts Instagramkonto https://www.instagram.com/helsingborgslasarett/. Där får du ta del av vardagen på vårt sjukhus och lära dig mer om olika verksamheter. Följ oss gärna!

Arbetsuppgifter

- Varför jag trivs? Vi tar oss alltid tid att bry oss om varandra, hur mycket vi än har att göra, säger Ann-Marie. Ja, vi ställer verkligen upp för varandra, och skrattar massor, fyller Gerd i.

På endokrinologmottagningen utreder och behandlar vi patienter med sjukdomar som påverkar hormonproduktionen. Det handlar bland annat om sjukdomar i binjurar, sköldkörtel, hypofysen och organ som producerar könshormon. Här är thyreoideasjukdomar, testosteronbrist samt osteoporos är tre vanliga diagnoser.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:
- Telefonrådgivning.
- Dagvårdsverksamhet med hormonella belastningar och glukosbelastningar.
- Osteoporosmottagning dels i team med läkare dels med uppföljande behandlingar på dagvård.
- Sedvanligt mottagningsarbete.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Erfarenhet av tidigare arbetat med endokrina sjukdomar och/eller mottagningsarbete är meriterande.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Du tycker om att arbeta och stötta patienten utifrån dennes behov och det är betydelsefullt att du har lätt för att samarbeta med andra. Du kan självständigt och i grupp utföra de arbetsuppgifter som ingår i verksamheten.

Egenskaper som vi värdesätter är att du är flexibel, har god självkännedom och är ansvarstagande och lyhörd gentemot patienter och kollegor. Du verkar vidare för en god stämning i teamet och ditt sätt att samarbeta med kollegor samt omgivning sker på ett prestigelöst sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.