Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Enhetschef till intensiv- och postoperativ avdelning i Ystad

Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus med brett utbud av specialiserad vård. Vi erbjuder hälso- och sjukvård med kvalitet och tillgänglighet, helhetssyn och omtanke som kännetecken. Lasarettet genomför årligen cirka 5000 operationer inom såväl akut som planerad verksamhet. Operationsverksamheten innefattar allmän kirurgi, gynekologi, urologi, ortopedi samt öron-näsa-hals.

Verksamhetsområde kirurgi och anestesi operation intensivvård har en komplett kirurgisk verksamhet med både akuta och elektiva patienter. Vi har en stor välfungerande verksamhet för laparoskopisk colonkirurgi, som gör Ystad till Sveriges fjärde största centrum för coloncancer. Intensivvårdsavdelningen (IVA) har tre intensivvårdsplatser, en intermediärvårdsplats samt postoperativ verksamhet. Arbetet på vår intensivvårdsavdelning är omväxlande och intressant i en välkomnande miljö med god stämning och höga ambitioner. På avdelningen finns cirka 50 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker en enhetschef till intensiv- och postoperativa avdelningen inom verksamhetsområde kirurgi och anestesi operation intensivvård på Lasarettet i Ystad.

Som enhetschef arbetar du operativt och nära den dagliga verksamheten, där du agerar som en förebild för arbetsgruppen. I ett närvarande ledarskap verkar du för att synliggöra medarbetarna och det arbete som de utför samt coachar dem till att utvecklas ytterligare. En viktig del i arbetet blir även att leda verksamhetsutveckling och inspirera till förbättringsarbeten hos dina medarbetare. I ditt arbete som enhetschef ingår ansvar för verksamhet, personal och ekonomi.

Du är i ditt uppdrag direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Att du tillsammans med medarbetare och övriga chefer driver ett aktivt utvecklingsarbete med sikte på högsta kvalitet och patientnöjdhet är i största fokus, liksom din viktiga roll i så väl den dagliga verksamheten som i det strategiska och långsiktiga arbetet med förbättringar.

Verksamhetsområdet har en nytillträdd och erfaren verksamhetschef som tillsammans med chefer och medarbetare arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för patienter och medarbetare.

- Behöver du ledarskapsutbildning, mentorstöd eller annan kompetensutveckling lägger vi tillsammans upp en plan för det. Alla stödfunktioner, till exempel chefsstöd, HR, ekonomi, kommunikation och patientsäkerhetssamordnare, finns tillgängliga lokalt på Lasarettet i Ystad vilket ger ett nära och personligt stöd till dig som chef säger verksamhetschef Jenny Wingerstrand.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom hälso- och sjukvård samt med arbetslivserfarenhet inom sjukvården. Goda språkkunskaper i svenska krävs i både tal och skrift. För att lyckas i chefsuppdraget är det viktigt att du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet. Du behöver även ha goda ledarskapsegenskaper och hög grad av ansvarstagande.

Det är meriterande med kunskap om förbättringsmetodik, processorienterat utvecklingsarbete samt kvalitets- och resultatuppföljning. Specialistutbildning inom intensivvård är meriterande för tjänsten.

För att lyckas och trivas i din roll behöver du ha god förmåga och vilja att leda och motivera dina medarbetare. Du ser det positiva i förändringsprocesser och har förmågan att förmedla detta och entusiasmera medarbetarna. Du kan såväl leda som delta i processerna och är den trygga punkten som dina medarbetare känner tillit till. Genom din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.