Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Skötare, natt, till Psykosavdelning 87

Gör skillnad. Varje dag.

Genom Psykiatri Skåne erbjuds Skånes befolkning ett samlat specialistpsykiatriskt vårdutbud inom Allmänpsykiatri, Psykos, Barn- och Ungdomspsykiatri och Rättspsykiatri. Verksamheten har en gedigen anknytning till Lunds universitet och andra lärosäten i regionen. Psykiatri Skåne har cirka 3 000 anställda och en budget på cirka 2 000 miljoner kronor.

Område Psykos i Malmö ska med ett respektfullt bemötande ge en effektiv psykosvård för att möjliggöra ett gott liv. Område Psykos uppdrag inom öppen- och heldygnsvården är att bedöma, utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter med diagnoserna schizofreni, vanföreställningssymptom, schizoaffektiva syndrom samt alla tillstånd där psykosutveckling misstänks.

Område Psykos erbjuder psykiatriska insatser för personer med psykosproblematik. Vi utgår från en helhetssyn på psykisk ohälsa som bygger på en kombination av medicinska, psykologiska och sociala insatser. Område Psykos består av fyra öppenvårdsmottagningar och tre enheter som bedriver heldygnsvård. Avdelning 87 är slutenvårdsavdelning med 14 vårdplatser för patienter med psykossjukdom och funktionsnedsättningar samt förstagångsinsjuknade i psykos.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en skötare till Område Psykos, avdelning 87 i Malmö.

Som skötare på avdelningen arbetar du nära patienten med olika omvårdnadsuppgifter. I ditt uppdrag ingår att delta i de rutiner som finns kring omvårdnad, samtal och stöd till patienterna. Vi utför även hembesök, studiebesök och är behjälpliga med ärenden som är viktiga för patienten. Som kontaktperson deltar du i planeringen kring patientens vård och utskrivning, vilket innebär ett samarbete med öppenvård och kommun.

Vi arbetar efter schema där arbetstiden är förlagd till dag, kväll och varannan helg. Journaldokumentation sker i datasystemet Melior enligt VIPS-modellen.

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad skötare med ett genuint intresse för psykiatri. Språkkunskaper i svenska lägst motsvarande nivå B2 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten. Har du några års erfarenhet inom yrket och erfarenhet inom psykosområdet är detta meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du är flexibel och har ett positivt förhållningssätt samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser samarbete som en förutsättning för ett gott arbete och ditt arbete präglas av att ha patienten i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringsprocessen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.