Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Distriktssköterska/Barnsjuksköterska till BVC Eden i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Barnavårdscentral (BVC) Eden med tillhörande familjecentral ligger mitt i Malmö med närhet till Södervärns busstation, Citytunneln och Folkets Park. I området finns det gott om lunchrestauranger och bra kommunikationer för dig som pendlar. Vi är samlokaliserade med Barnens Hus öppna förskola och arbetar enligt barnhälsovårdens basprogram med riktade insatser utifrån familjernas behov. Öppna Förskolan är en naturlig del i vår verksamhet och vi samarbetar även med socialtjänst och mödrahälsovård. Vi erbjuder hembesök, öppen mottagning, bokade tider, föräldrautbildning och riktade föräldragrupper.

På familjecentralen arbetar sjuksköterskor, förskolelärare och barnskötare.
VC Eden är en hälsovalsenhet i centrala Malmö med cirka 14.000 listade. Förutom familjeläkarmottagningen har vi flera andra mottagningar, till exempel distriktssköterska, diabetes, psykosociala teamet, sjukgymnastmottagning och dietist. Vårdcentralen har HBTQ-kompetens.

Arbetsuppgifter

Är du utbildad distriktssköterska eller barnsjuksköterska? Välkommen till vår verksamhet!

Vi har nu möjlighet att välkomna nya kollegor som vill vara med oss på vår spännande utvecklingsresa. Två av våra fokusområden framöver är ett utökat teamarbete mellan de olika professionerna och att bygga upp specialistsjuksköterskemottagningar samt vara med och starta upp en fyrbent familjecentral.

Dina arbetsuppgifter på BVC innefattar bland annat telefonrådgivning, bokning, mottagning, gruppverksamhet, hembesök och vaccinering inklusive BCG-vaccination. I din roll som barnsjuksköterska/distriktssköterska arbetar du förebyggande med barn och familjer utifrån barnhälsovårdens basprogram. Tillsammans med läkarna gör vi teambesök och har öppen mottagning.

Vi erbjuder dig regelbundna utbildningar inom barnhälsovården och andra områden som är aktuella för arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är utbildad distriktssköterska alternativt barnsjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård och har språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Har du tidigare arbetslivserfarenhet från barnhälsovården är det en fördel.

I rollen arbetar du självständigt och bör vara van vid att ta egna beslut. Du har god organisationsförmåga och tar eget ansvar för dina listade barn och familjer, samtidigt som du söker ett gott samarbete med övriga aktörer inom familjecentralen. I arbetsgruppen har vi ett öppet klimat och ger stöd till varandra.

Vi söker dig som vill jobba med ett varierande mottagningsarbete i ett mångkulturellt område. Viktiga egenskaper för rollen är att du är flexibel och att du kan se helheten kring våra familjer.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.