Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Specialistläkare(LUS)/Leg. läkare till Arbets- och miljömedicin Syd i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu en läkare med bred medicinsk kompetens som är intresserad av hälsa och miljö.

Vårt uppdrag är att förebygga och utreda ohälsa förorsakad av faktorer i arbetslivet och omgivningsmiljön. Detta innebär som läkare ett omväxlande och fritt arbete med många olika sjukdomstillstånd och riskfaktorer.

Upptagningsområdet för kliniken i Lund utgörs av södra sjukvårdsregionen, vilket geografiskt innefattar Skåne, Blekinge, Kronoberg och södra Halland.

Arbetsuppgifter

En av våra specialistläkare i arbets- och miljömedicin kommer nu vara tjänstledig för forskning. Därför söker vi dig som är intresserad av att under ett år tjänstgöra i vår verksamhet och samtidig bidra med din kompetens. Efter vikariatet finns det goda möjligheter till förlängning.

I rollen som legitimerad läkare hos oss kommer du att tillsammans med ett tvärprofessionellt team utreda patienter avseende samband mellan exponering och sjukdom i arbets- och miljömedicinska frågeställningar. Du kommer att delta i vår rådgivningsverksamhet samt få inblick i klinikens utbildningsverksamhet och forskning.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med bred medicinsk kompetens samt behörighet att verka inom svensk sjukvård. Har du specialistkompetens inom allmänmedicin eller annan klinisk specialitet liksom forskarutbildning är det meriterande för tjänsten. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Då det bland annat ingår arbetsplatsbesök i tjänsten är giltigt B-körkort ett krav.

För att trivas och lyckas i rollen hos oss är du strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten som person samt har god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har god pedagogisk förmåga och dokumenterad erfarenhet av att tala inför grupper. Vi är måna om att hitta rätt kandidat till denna tjänst och lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Ifall du som söker är specialistläkare krävs LUS-hantering vilket innebär att det föreligger ett speciellt ansökningsförfarande, se Övrig information.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, välkommen med din ansökan redan idag.

Övrigt

Förutom den elektroniska ansökan vill vi att du scannar in vidimerad kopia på legitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista och CV samt övriga handlingar som du önskar åberopa.

OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför är det viktigt att de medföljer din ansökan.
Vid eventuella frågor maila till: Contact

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Förvaltningen Medicinsk service stödjer samtliga Region Skånes egna verksamheter och privata vårdgivare med laboratoriemedicinska- , medicintekniska samt bild- och laboratorietekniska tjänster. Vi är drygt 1500 medarbetare och finns representerade på alla sjukhusområden i Skåne.
Just nu är Medicinsk service inne i en uppbyggnadsfas av en ny division: MT/Prehospital sjukvård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.