Sista ansökningsdatum 2019-11-24 Sök jobbet

Specialistläkare till Vårdcentralen Sösdala

Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Sösdala med cirka 4200 listade patienter är en liten vårdcentral med familjär känsla och goda tågförbindelser. Hos oss arbetar elva målmedvetna medarbetare med tillgänglighet, flexibilitet och ett gott teamarbete i fokus. Vårdcentralen har öppet vardagar klockan 8-16. Vi har högt i tak, löser problem över en kopp kaffe och är ständigt på hugget att utveckla och driva vårdcentralen framåt. Här jobbar vi tillsammans!

Sösdala är ett område med olika kulturer och vi som jobbar här är ett glatt gäng som varje dag arbetar för att ge våra patienter bästa tillgänglighet och vård. Vårdcentralen innehåller allt som krävs enligt ackrediteringsvillkoren och vi har specialistmottagningar inom diabetes, astma/KOL, psykiatri samt äldrevårdsmottagning. Vi har kurator på plats några dagar i veckan och tillgång till fysioterapeuter och dietist. Vi har även börjat bygga upp en psykiatrimottagning med ansvarig psykiatrisjuksköterska, för att snabbt kunna hjälpa patienter med psykisk ohälsa.

Det händer mycket hos oss, vi arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla vår arbetsplats. Just nu arbetar vi med att bygga upp ett mobilt vårdteam för att kunna ge snabb och god omvårdnad även vid hembesök. Vi har även precis påbörjat arbetet kring den nya digitala mottagningen, Vårdexpressen, som en av de första vårdcentralerna i Skåne. Detta är i ett uppbyggnadsskede där vi kan vara med och påverka.

Vi välkomnar nu ytterligare en specialistläkare till oss och därefter är vi fullbemannade.
- Jag som är verksamhetschef är också specialistläkare i allmänmedicin och jobbar kliniskt varje vecka. Således är jag närvarande både som chef och som läkare. Detta ser jag bara som positivt då jag är en del av den kliniska vardagen och får en bra inblick i hur vårdcentralen fungerar och vad som kan förbättras/utvecklas. Jag är lättillgänglig och sätter värde i direkt kommunikation och snabba beslut, säger verksamhetschefen Andreas Hellkvist.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med på resan för att utveckla vårdcentralen och förbättra vården våra patienter? Vi ger dig möjligheten!

Som specialistläkare hos oss får du ett varierat arbete med sedvanliga arbetsuppgifter på en vårdcentral, med både mottagning och akuta patienter. Vi ger dig möjligheten att i lagom omfattning ha dina listade patienter som du kan följa över tid. Du medverkar i teamarbete och om intresse finns får du möjlighet att nischa dig inom något specialområde som till exempel diabetes, astma/KOL och äldre med mera. Det finns också möjlighet att ha hand om hemsjukvård och vårt äldreboende.

Vi är måna om din utveckling och kommer att arbeta för att utforma ett schema och en arbetsfördelning som passar just dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare i allmänmedicin, geriatrik eller internmedicin och med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Du ser värdet av ett gott samarbete och visar respekt för alla personalkategorier. Vidare har du en positiv inställning som bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Du är noggrann, flexibel och engagerad i ditt arbete. Vi värdesätter också att du har god empati och förståelse för patienter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Primärvården erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 100 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet