Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Överläkare (LUS) till Barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu en överläkare som vill arbeta med kvalificerat barnpsykiatriskt arbete. Välkommen att utvecklas i din roll hos oss på Barn- och ungdomspsykiatriska (Bup) mottagningen i Helsingborg!

Just nu är vi på Bup-mottagningen i Helsingborg inne i ett spännande och intensivt utvecklingsarbete för att skapa en Bup-mottagning som ligger i framkant när det gäller såväl kvalificerat barnpsykiatriskt arbete, som individuella utvecklingsmöjligheter och trivsel för våra medarbetare.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som överläkare hos oss kommer du att arbeta både individuellt och i team med bedömning, utredning och behandling av barn och ungdomar. Det innebär mycket samverkan kring patienten med teamet, vårdgrannar och övriga samarbetspartners såsom skola och socialtjänst. Du kommer att handleda ST-läkare och delta i undervisning av läkarkandidater. Arbetsgruppen består av överläkare, ST-läkare, psykologer, kuratorer, medicinska sekreterare och sjuksköterskor. Inom Bup pågår ett utvecklingsarbete och vi ser gärna att du är intresserad av att engagera dig i utvecklingen av vården, handleda kollegor, delta i kandidatundervisningen och öka kvalitén i vården för patienten. Det finns goda möjligheter till fortbildning och forskning utifrån intresse samt i linje med verksamhetens och patientens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill utvecklas i din roll tillsammans med oss. Du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och har specialistkompetens inom barn- och ungdomspsykiatri alternativt vuxenpsykiatri. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och familjer. Likaså ser vi gärna att du har kunskaper i systemet Melior och har ett giltigt B-körkort.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi sätter stort värde på egenskaper som flexibilitet, samarbetsförmåga och en vilja att gemensamt driva utvecklingen framåt och självklart har du ett gott bemötande. Du ska vara intresserad av att arbeta i ett barnpsykiatriskt team med ett tvärvetenskapligt synsätt och av att medverka i förändrings- och utvecklingsarbetet inom Bup. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

Då vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering är du varmt välkommen att ansöka redan idag!

Övrigt

Förutom den elektroniska ansökan ska du scanna in vidimerad kopia på legitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista samt övriga handlingar som du önskar åberopa. OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför ska de medfölja din ansökan (annars kan din ansökan ej bedömas). Vid eventuella frågor maila till: Contact

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering består av den offentligt drivna psykiatrin och av habiliteringen i Skåne. I uppdraget ingår bland annat, vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Förvaltningen har cirka 4000 medarbetare och verksamhet i hela Skåne. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.