Sista ansökningsdatum 2019-12-03 Sök jobbet

Sjuksköterska till endokrinavdelning i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Specialiteten endokrinologi och diabetologi utgör ett av Skånes universitetssjukhus profilområden. Vi har regionansvar för Södra sjukvårdsregionen och bedriver högspecialiserad universitets- och länssjukvård. Vi har öppen- och dagvårdsmottagningar samt slutenvårdsavdelningar i Malmö.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en sjuksköterska med stort intresse för diabetespatienter till endokrinavdelning 21.

Den största delen av patienterna har diabetes, oftast med olika typer av komplikationer. Vi tar också hand om patienter med andra endokrina sjukdomar samt multipelsjuka äldre patienter. På avdelningen är vi två team som tar hand om 16 patienter. Respektive team tar hand om åtta patienter var.

Vi erbjuder dig vid behov en skräddarsydd introduktion för att lära dig ta hand om patienter med diabetes. Att lära sig diabetes, inklusive klassificering, omvårdnad och behandling ger dig bred erfarenhet som sjuksköterska och är kompetensutvecklande.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyfärdiga sjuksköterskor finns ett Kliniskt Basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team då våra patienter kräver teamarbete. Vidare har du lätt för att strukturera ditt arbete och besitter en god prioriterings- och planeringsförmåga.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 h. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet