Sista ansökningsdatum 2020-01-19 Sök jobbet

Specialist i allmänmedicin till Vårdcentralen Näsby

Gör skillnad. Varje dag.

På vårdcentralen Näsby får du möjlighet att bidra med din specifika kompetens. Vi är en stabil och välfungerande enhet med 10 500 listade invånare, som verkar i ett område med en unik kombination av mångkulturellt stadsliv och skånsk landsbygd.

På läkarmottagningen finns fem specialister i allmänmedicin, sju utbildningsläkare (ST, AT och pre-ST), och tillgång till psykiater. Det är en mångfacetterad verksamhet med mottagningar för distriktssköterskor, fysioterapeuter, kuratorer, dietist, och arbetsterapeut. Det finns specialiserade sköterskebaserade mottagningar för astma/KOL, diabetes, hjärtsvikt och kognitiv svikt. Det finns en välutvecklad rehabkoordinator-funktion, äldremottagning, livsstilsmottagning och ett mobilt vårdteam. I telefonrådgivning och primärvårdstriage sker det första omhändertagandet smidigt av sjuksköterskor med stöd av läkare, fysioterapeut och undersköterskor. I väntrummet finns tolk och en servicevärd.

Vi brinner för kompetensutveckling och är öppna för att pröva nya arbetssätt. Verksamheten utvecklas dynamiskt i ett fint samarbete mellan chefer och medarbetare.

Den kollegiala dialogen har hög prioritet med regelbundna läkarmöten. Handledning och utbildningsfrågor ligger oss varmt om hjärtat och vi har genomgått en SPUR-inspektion med bästa resultat.

På arbetsplatsen tjänstgör en ST-studierektor samt en Allmänläkarkonsultkoordinator. Andra fördjupningsuppdrag är vanligt förekommande.

Arbetsuppgifter

Din roll som allmänspecialist hos oss innebär:
- Bedömning och behandling av patienter i alla åldrar med alla sorters hälsoproblem som inte kräver resurser inom specialiserad sjukvård.
- Teamarbete i rehabiliteringsfrågor och vid kroniska sjukdomstillstånd.
- Ett begränsat listansvar med möjlighet att följa dina patienter över tid.
- Handledning av utbildningsläkare och läkarstuderande.
- Vissa arbetspass har du en roll som frågedoktor där du instruktionshandleder övriga medarbetare.
- Vissa pass tjänstgör du i Mobilt vårdteam.

De veckor du inte har planerade fortbildningsaktiviteter utanför vårdcentralen kan du vid heltidsarbete disponera 5% av arbetstiden som utvecklingstid där du har möjlighet att fördjupa dig inom olika områden eller delta i FQ-grupp/Balintgrupp.

Kvalifikationer

För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du:
- Är svensklegitimerad läkare och är specialist i allmänmedicin.
- Har språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Det är en fördel, men inget krav, om du har:
- Generalistkompetens tillsammans med relationskompetens värderar vi högt.
- Handledarutbildning.
- Erfarenhet av handledning av ST- och AT-läkare.

Vi letar efter dig som tillsammans med oss vill vara med och utveckla primärvården. Samarbetsförmåga och förmåga till patientcentrering värdesätter vi högt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi värderar trivseln hos vår personal högt och arbetar med individuella lösningar för att skapa en anställning som passar just dig! Framför gärna personliga önskemål i din ansökan.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, så vänligen skicka in din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet