Sista ansökningsdatum 2019-11-21 Sök jobbet

Sjuksköterskor till ortopedavdelning i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Vi behöver förstärka vårt team med sjuksköterskor och vi hoppas att just du är den som vi söker!

Vi letar efter dig som är intresserad av att jobba med spännande ortopediska diagnoser och traumatillstånd. Arbetet är omväxlande med stora utvecklingsmöjligheter och vi hoppas att du vill jobba tillsammans med oss för att göra vår avdelning ännu bättre, mer patientsäker och en fortsatt rolig arbetsplats. Vi erbjuder alla nyanställda fyra veckors introduktion.

Ortopeden 3 i Malmö är en slutenvårdsavdelning med inriktning att vårda vuxna patienter med skador i rygg och nacke samt multitraumapatienter. Utöver dessa specialdiagnoser träffar du hos oss givetvis på andra ortopediska patienter. Våra rygg-, nack- och multitraumapatienter har bland annat bekymmer med smärta och som vi genom behandling och kirurgiska ingrepp hjälper till ett liv med mindre smärtbekymmer. Vi hanterar både akuta och planerade patientflöden och vårt upptagningsområde på rygg- och nackskador sträcker sig över hela södra Sverige.

Diagnoserna för rygg- och nacktrauma sträcker sig från enkla smärtor som går att behandla med smärtstillande till stora trauman med neurologiska bortfall. Diagnosgruppen är bred, inte bara gällande det varierande behovet av vård utan även åldersspannet som stäcker sig från unga vuxna till de äldsta medlemmarna i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss på ortopeden blir du snabbt expert på pre- och postoperativ omvårdnad och ett proffs på att hjälpa patienter med smärta och dess komplikationer. Vi har god uppbackning av smärtteamet och är vana användare av PCEA-pumpar och EDA-pumpar. Du får arbeta med både lindrigt sjuka och svårt skadade patienter samt vara med om patientens ofta snabba och påtagligt positiva resultat av behandlingen. Du jobbar med att vårda patienten men också med att bygga en god logistik runt patienten och ditt team.

Under en morgontur arbetar du i team med två undersköterskor om en patientgrupp på fem-sex patienter. Till din hjälp finns avdelningens koordinator och omvårdnadsledare som håller ihop flödet samt en aktiv enhetschefsduo. Du har ett tätt samarbete med arbetsterapeuter, fysioterapeuter, enhetsansvarig överläkare, underläkare och medicinsk sekreterare. Samspelet mellan vårdpersonal, arbetsterapeuter och fysioterapeuter är välutvecklat och oerhört viktigt för omhändertagandet av våra patienter.

För sjuksköterskor finns många möjligheter till kompetensutveckling inom bland annat ortopedi, smärtbehandling och omhändertagande av den akut sjuka patienten. För den som vill fördjupa sina kunskaper ytterligare finns vidareutbildning i ortopedisk omvårdnad som ges vid Lunds universitet. Alla nyutbildade sjuksköterskor går under de två första åren en introduktionsutbildning i Region Skånes regi samt ett eget utbildningspaket lokalt till avdelningen och ett större utbildningspaket kopplat till det ortopediska verksamhetsområdet.

Vårt timbanksschema ger dig stora förutsättningar till både återhämtning och fortbildning. Schemat rullar på 10-veckorsintervall med två av fem helger enligt tidbanksmodell med 80 % utlagt i schemat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du tycker att pre- och postoperativ vård är spännande och tycker om att arbeta med både händer och huvud. Du gillar teamarbete och för dig är patienten alltid i fokus. Vi tycker att det är viktigt att ha kul medan vi jobbar så det hade varit härligt om du också har den inställningen.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet