Sista ansökningsdatum 2019-11-24 Sök jobbet

Arbetsterapeut till Vårdcentralerna Söderåsen och Örkelljunga

Gör skillnad. Varje dag.

Vi är två små vårdcentraler med ett stort utbud av mottagningar vilket leder till en god service för kommunernas invånare. Vi är två familjära arbetsplatser som sätter stort värde i första mötet med patienten. Vi har en god arbetsmiljö med bra teamarbete, prestigelöshet och humor.

Söderåsen är en vårdcentral med cirka 6100 listade patienter. Samtliga läkare i verksamheten är specialister i allmänmedicin och stödjs av välutbildade sjuksköterskor, undersköterska och sekreterare. I verksamheten bedriver vi diabetesmottagning, astma/KOL mottagning, hjärtsviktsmottagning, blodtrycksmottagning, distriktssköterskemottagning, äldremottagning och minnesmottagning. Vi bedriver Barnavårdscentral (BVC) och familjecentral centralt i Bjuv. Vi har en mycket väl fungerande rehabverksamhet med ett nära samarbete mellan fysioterapeuter och arbetsterapeut.

På vårdcentralen Örkelljunga arbetar cirka 20 medarbetare med 6000 listade patienter. Vi har specialister i allmänmedicin, ST- och AT-läkare som arbetar i en välorganiserad läkarmottagning med undersköterske- och sekreterarstöd. Vi har även sjuksköterske- och distriktssköterskemottagning inom astma/KOL, diabetes, äldrevårdsmottagning, rökavvänjning och blodtrycksmottagning samt traditionell distriktssköterskemottagning. Här finns även en Familjecentral med tillhörande BVC. Vidare har vi ett mycket välfungerande samarbete med vår sjukgymnastikmottagning med fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeut samt med vår kurator med KBT-inriktning.

Arbetsuppgifter

De primära uppgifterna är behandling och symptomlindring från händer och underarmar, göra hembesök och prova ut hjälpmedel. Arbetsterapeuten ska också kunna hålla i leda gruppverksamhet såsom ex artrosskola och smärtskola.

Vi ser gärna att arbetsterapeuten tar sig an uppdraget som rehabkoordinator i verksamheterna, vilket innebär att främst bistå läkarna med de patienter som är långtidssjukskrivna och sköta kontakt med arbetsgivare, Försäkringskassa och Arbetsförmedling. Arbetsterapeuten arbetar idag nära distriktssköterskan på äldremottagningen och bistår med minnesutredningar och minnestester.

Våra verksamheter befinner sig just nu i en positiv utvecklingsfas med många spännande projekt vilket ger möjligheten att få vara med och driva utvecklingen framåt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. För tjänsten krävs det att du har giltigt körkort, datorvana och dokumentationsvana.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete på vårdcentral, arbete som rehabkoordinator och/eller erfarenhet av minnesutredningar. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i systemet PMO. Vi tror också att du pratar, förstår, läser och skriver bra engelska.

Som person är du Lugn, trygg och flexibel. Ditt arbete kännetecknas av att du har ett gott bemötande, är självgående, självständig, kreativ och innovativ.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet