Sista ansökningsdatum 2017-12-17 Sök jobbet

Enhetschef till Operationsavdelningen i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde Anestesi Operation Intensivvård tillhör Division Somatisk sjukhusvård och bedriver verksamhet vid de fyra sjukhusen i Ängelholm, Helsingborg, Landskrona och Trelleborg. Inom verksamhetsområdet arbetar cirka 550 medarbetare. Verksamheten leds av verksamhetschef, två områdeschefer, sektionschefer samt enhetschefer.

Helsingborgs lasarett är ett av Region Skånes fyra akutsjukhus. Här bedrivs kvalificerad akutsjukvård under dygnets alla timmar. Lasarettet är den största hälso- och sjukvårdsproducerande enheten i Nordvästra Skåne och erbjuder invånarna vård inom de flesta specialiteter.

Operationsavdelningen är en verksamhet med stor variation och en enhet med hög kompetens. Enheten har dygnet runt verksamhet där cirka 40% av verksamheten är akut och består av tre sektioner; ortopedi, kirurgi inklusive kärlkirurgi samt en sektion innehållande öron, gynekologi/obstetrik, urologi samt käk- och tandpatienter. Vi är runt 140 medarbetare fördelade på anestesisjuksköterskor, operationssjuksköterskor, undersköterskor, anestesiologer, medicinska sekreterare och operationstekniker. Till operationsenheten hör även en sterilenhet med både interna och externa kunder.

Välkommen att bli en del av oss!

Arbetsuppgifter

Är du vår nya chefskollega?

Vi söker dig som har lust och vilja att leda Operationsenheten i Helsingborg i ett delat ledarskap!

Ni är tre enhetschefer som har ett gemensamt övergripande ledningsansvar för verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. I ditt verksamhetsansvar som enhetschef ingår att leda, planera och utveckla verksamheten. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. En viktig del i rollen är även att coacha och stödja medarbetarna samt ta till vara och utveckla deras kompetens och engagemang. Du är direkt underställd områdeschefen. Som enhetschef har du ett tätt samarbete med sektionschefen.

Att arbeta i ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Det innebär även stora möjligheter för dig och din kollega att stötta och komplettera varandra samt skapar mervärde för verksamheten och medarbetarna, men även för er själva. Det är därför viktigt med ett nära samarbete och vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och som har lätt för att kommunicera.

- Att jobba i ett delat ledarskap gör att du alltid har en chefskollega att diskutera svåra saker och beslut med. Det är inte alltid vi har samma syn på saker och ting men vi är alltid samspelta utåt mot våra medarbetare. En annan fördel med delat ledarskap är att det inte blir så sårbart om man inte är på plats någon dag utan det finns alltid en tillgänglig chef för medarbetaren och vi täcker upp bra för varandra. Till vår blivande chefskollega vill vi bara säga att det här är ett fantastiskt roligt, lärorikt och spännande arbete, där du kommer att utvecklas mycket som person. Vår enhetschefsgrupp inom Verksamhetsområde AnOpIVa är en dynamisk grupp där vi har ett gott och nära samarbete och inte minst har väldigt roligt ihop, säger enhetscheferna Ann-Christin Sjögren och Gunilla Eklöf.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i din chefsroll och drivas av att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö. Du har en mycket god förmåga att se helheten och att fatta och genomföra beslut. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och skapar förutsättningar för att entusiasmera och tillvarata medarbetarnas kompetens genom delaktighet, dialog och genom att arbeta för en god arbetsmiljö. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation, närvarande och kan styra verksamheten efter uppsatta mål. Vi ser gärna att du har kompetens gällande verksamhetsplanering med ekonomi i balans. Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga och personliga egenskaper.

För att lyckas i rollen är du en god ambassadör för våra värderingar välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du som söker har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård samt tidigare chefs- och/eller ledarerfarenhet. Vi ser gärna att du är specialistutbildad inom anestesi-, operationssjukvård och/eller intensivvård. Vidare är det meriterande om du har genomgått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda dig ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och goda utvecklingsmöjligheter!

Välkommen med din ansökan redan idag, vi tillämpar löpande urval.

Vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet