Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till barnakuten i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

På barnakuten tar vi dygnet runt hand om barn och ungdomar i åldern 0-18 år oavsett vad de söker för. Barnakuten är belägen i nybyggda fina lokaler i anknytning till akutentrén på sjukhuset i Kristianstad. Vi som arbetar här är undersköterskor, sjuksköterskor och läkare med olika specialistkompetenser. Barnakuten har ett nära samarbete med både barnavdelningen och akutmottagningen.

- Det jag ser fram emot när jag går till jobbet är att träffa mina ofantligt glada och trevliga kolleger. Arbetet med barn är både roligt och utvecklande då det kräver att du använder din pedagogiska förmåga för att hjälpa patienterna, säger Marcus som är sjuksköterska på barnakuten.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en tjänst där du kommer att arbeta med en stor bredd och variation av uppgifter. Hos oss kommer du att utföra alla arbetsuppgifter som förekommer för en sjuksköterska på en barnakutmottagning, vilket ställer speciella krav både på arbets- och förhållningssätt. Du kommer bland annat lugna oroliga föräldrar till barn med enkla åkommor, ta emot ambulanser på larm med svårt sjuka patienter och tillsammans med undersköterskor göra första bedömning av patienter.

Arbetet präglas av att du och dina kollegor har hög kompetens och en bra teamkänsla. Hos oss är det viktigt att ha roligt på jobbet men också att hjälpas åt och stötta varandra när det uppstår krissituationer. Vi är en ny verksamhet som är under ständig utveckling vilket ger dig en stor möjlighet att påverka. Vi tar gärna emot besök av dig som är intresserad av att få en större inblick i vår verksamhet och eventuellt vill bli vår nya kollega.

Vi har en aktiv och kontinuerlig fortbildning vilket är en av förutsättningarna för att utvecklas i sitt arbete. Exempelvis inom HLR (Hjärt-lungräddning) för barn, i akut omhändertagande. Vi satsar också på ständig kompetensutveckling och har ett individanpassat introduktionsprogram. Introduktionsprogrammet är utformat så att du som nyanställd ska känna dig trygg och gör så att du inte behöver vara specialistutbildad redan vid anställning hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Har du arbetat med barn, akutsjukvård eller bådadera är det meriterande. Det är också meriterande om du har specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. Har du inte specialistutbildning så har vi ett mycket välutvecklat introduktionsprogram som kommer hjälpa dig att komma in i tjänsten och förhoppningsvis inspirera dig att vilja gå utbildningen senare.

För att passa in hos oss har du god samarbetsförmåga. Då vi aktivt arbetar med att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att du delar vårt förhållningssätt när det gäller att arbeta med ständiga förbättringar.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I den här rekryteringen använder vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.