Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterska till akutmottagning vuxenpsykiatri Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Psykiatriska akutmottagningen i Helsingborg är belägen på Helsingborgs lasarett bredvid de andra akutmottagningarna. Hos oss har vi enbart mottagningsarbete och vi arbetar dygnet runt med att ta emot och bedöma akutpsykiatriska patienter från 18 års ålder och uppåt.

Det är ett omväxlande och spännande arbete i omhändertagandet av den akut sjuka patienten där ett gott samarbete i personalgruppen och ett bra bemötande mot patienter och anhöriga är viktiga delar i vår verksamhet. På vår enhet arbetar sjuksköterskor, medicinska sekreterare och läkare med god kompetens och gedigen erfarenhet.

Hos oss får du arbeta på en trevlig och öppen arbetsplats tillsammans i en god gemenskap och du har alltid tillgång till kollegor att prata och rådgöra med.

Välkommen att bli vår nya kollega!

Arbetsuppgifter

I din roll som sjuksköterska hos oss har du ett omväxlande och spännande arbete med omvårdnad och behandling vid omhändertagande av den akut sjuka patienten i fokus. Du planerar ditt arbete utifrån arbetsdagens förutsättningar och vi som arbetar här vet aldrig hur en dag kommer att bli med tanke på det varierande inflödet av patienter.

Arbetet präglas av spännande patientmöten i ett stundvis högt tempo. Du arbetar självständigt med ett gott stöd av fantastiska kollegor som stöttar och hjälper dig. En del av arbetet innebär telefonrådgivning där vi möter människor som behöver råd och vägledning. Vi har ett väl etablerat och utbrett samarbete med olika myndigheter och fungerar som "spindeln i nätet" vid kontakt med socialtjänsten, polis, kriminalvården, vårdcentraler, behandlingshem med flera.

Vi är ett gott gäng som arbetar, skrattar och trivs tillsammans. Hos oss får du göra skillnad i människors liv och vara en tröst och trygghet i en jobbig stund. Vi erbjuder dig introduktion och bredvidgång med erfaren och trygg personal.

Arbetstiden hos oss är 38,25 timmar/vecka och du anställs på kombinerad dag och nattjänstgöring. Vi erbjuder ett rotationsschema med blandad dag- och kvällstjänstgöring med möjlighet till nattjänstgöring.

Kvalifikationer

Du är en engagerad medarbetare, som sätter patientens bästa i fokus samt trivs i en varierad vardag.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3, alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3,eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 högskolepoäng.

Specialistutbildning och erfarenhet av psykiatrisk vård samt erfarenhet av journalsystemet melior är meriterande.

Vi värdesätter att du både kan arbeta självständigt och ta egna initiativ samt har en god samarbetsförmåga. Våra värderingar fungerar som en ledstjärna i allt arbete. Arbetet ställer krav på flexibilitet, snabba bedömningar och en förmåga att fatta beslut. Därutöver ser vi att du kan prioritera och anpassa ditt arbete efter rådande situation samt att du är trygg i din yrkesroll.

Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering består av den offentligt drivna psykiatrin och av habiliteringen i Skåne. I uppdraget ingår bland annat, vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Förvaltningen har cirka 4000 medarbetare och verksamhet i hela Skåne. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.