Sista ansökningsdatum 2019-11-13 Sök jobbet

Överläkare (LUS) till sektion obstetrisk öppenvård i Malmö/Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde kvinnosjukvård inom Skånes Universitetssjukvård (SUS) har cirka 700 anställda och består av både gynekologisk och obstetrisk verksamhet. Verksamhet bedrivs både i Malmö och Lund. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom utveckling och utbildning och inom verksamhetsområdet bedrivs framgångsrik forskning.

Sektion obstetrik öppenvård söker nu dig som fr.a. är intresserad av att arbeta med avancerad obstetrisk ultraljudsdiagnostik, förlossningsvård, och specialistmödravård. Vi har 24 vårdplatser för perinatal vård i Lund och 38 i Malmö, och årligen förlöses 9000 kvinnor på våra två förlossningsenheter. I obstetrik öppenvård har vi planerad och akut specialistmödravårdsmottagning samt ultraljudsmottagningar inriktade på både fosterdiagnostik/ fostermedicin och gynekologisk diagnostik i Lund och Malmö.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta på en stor regionklinik med hela spektret från grund¬läggande förlossnings- och perinatalvård till specialiserad vård av gravida och födande med komplicerade graviditeter eller interkurrenta sjukdomar. Är du dessutom intresserad av forskning och/eller kliniskt utvecklingsarbete är det positivt. Är du intresserad eller vill veta mer om tjänsterna så kontakta gärna sektionscheferna nedan.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en överläkare med hög kompetens i obstetrisk ultraljudsdiagnostik och fostermedicin. Huvudplaceringsort kan vara Lund eller Malmö. I tjänsten ingår jourtjänstgöring (primär- eller bakjour).

Kvalifikationer

För överläkartjänsten krävs;

- svensk läkarlegitimation
- Specialistkompetens inom obstetrik och gynekologi
- Flerårig tjänstgöring, klinisk skicklighet och självständighet inom huvudspecialitet utöver erhållen specialistkompetens
- Definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde
- Dokumenterade undervisnings- och/eller handledarmeriter
- Disputation

- Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Som person söker vi dig som har en positiv och problemlösande attityd. Du motiveras av att arbeta utvecklingsinriktat mot uppsatta mål. Därtill har du en god kommunikationsförmåga och bidrar till ett välfungerande samarbete med kollegor såväl som patienter.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Förutom den elektroniska ansökan ska du scanna in vidimerad kopia på legitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista samt övriga handlingar som du önskar åberopa. OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför ska de medfölja din ansökan (annars kan din ansökan ej bedömas). Vid eventuella frågor maila till: Contact

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet