Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

HR-specialist till Skånetrafiken

Gör skillnad. Varje dag.
Varje dag reser ca 250 000 personer med Skånetrafiken. Skånetrafikens uppdrag är att utveckla kollektivtrafiken i Skåne så att vår marknadsandel mot bilen för resor går från 26 % till 40 % 2030, och att åtta av tio kunder är nöjda med oss senast 2025. Att resa med kollektivtrafiken ska vara både enkelt och attraktivt. Vi arbetar intensivt med att öka punktlighet och framkomlighet, men även att utveckla kundens upplevelse och att koppla ihop hela resan från A till B. Att resa med Skånetrafiken ska vara det självklara och hållbara valet. Ända sedan Skånetrafiken bildades 1999 har vi varje år ökat det kollektiva resandet. Vi vet att vi kan och tillsammans med en lång rad engagerade medarbetare söker vi nu dig som vill skapa värde genom att driva utvecklingen av Skåne och delta i arbetet med att nå våra mål.
Tjänsten är placerad på HR-enheten, som tillhör avdelning staben. HR-enheten består av en HR-chef, två HR-specialist och ett chefsstöd. Av Skånetrafikens ca 430 anställda har vi i dagsläget 40-tal chefer som HR-enheten ger verksamhetsnära stöd till.

Du kommer att arbeta i en organisation med stark framåtanda och framtidstro som har stort fokus på mål och resultat. Här finns en stor bredd av kompetenser som tillsammans arbetar för att göra skillnad varje dag.

Arbetsuppgifter

En av våra kollegor ska vara föräldraledig och vi söker därför en kollega som trivs med att arbeta konsultativt - du är van vid att arbeta självständigt och sätter dig snabbt in i nya områden och situationer!
Som HR-specialist hos oss ansvarar du för ett antal HR-processer där du driver arbetet och utvecklingen framåt, men då vi är en liten arbetsgrupp arbetar vi brett inom HR-området och är väl insatta i varandras arbete. För att lyckas delar vi med oss av våra kunskaper och erfarenheter på ett generöst sätt.
Du kommer vara processansvarig för vår kompetensförsörjning (attrahera, rekrytera, introducera, motivera/utveckla, avsluta). Vidare ansvarar du för att ta fram Skånetrafikens övergripande kompetensförsörjningsplan samt stöttar cheferna i deras arbete med kompetensförsörjningsplaner på avdelningsnivå. Chefsförsörjning och chefsutveckling är ytterligare exempel på ansvarsområden. Du kommer vidare att arbeta brett inom hela HR-området med till exempel arbetsrättsliga frågor, rehabilitering, medarbetarundersökning, personalstatistik, lika rättigheter och möjligheter. Arbetet innebär såväl operativt arbete med löpande personaladministrativt arbete som strategiskt arbete.

Som HR-specialist hos oss arbetar du verksamhetsnära som ett professionellt stöd i HR-frågor och tillsammans med din chef och kollegor arbetar ni för att utveckla och förbättra HR-processerna med fokus på att förenkla för cheferna. Du kommer att delta vid och, tillsammans med kollegor, samordna arbetet i interna arbetsgrupper samt representera Skånetrafiken i regionala nätverk och arbetsgrupper.

Du arbetar på vårt huvudkontor i Hässleholm. Dit reser du enkelt med tåg på 20 minuter från Kristianstad, 30 minuter från Lund, 45 minuter från Malmö och 1 timme från Helsingborg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning (omfattande minst 180 hp) inom HR-området. Du har arbetslivserfarenhet av brett HR-arbete inom offentlig organisation omfattande minst ett par år. Fördjupad kunskap inom området kompetensförsörjning är särskilt meriterande. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av att hålla i presentationer och utbildningar.

Med din kompetens och erfarenhet stöttar du våra chefer självständigt. Vi värdesätter att du har integritet och professionalitet som leder till att du blir en naturlig samtals- och samarbetspartner för våra chefer och andra inom organisationen, där du intar en konsultativ roll. Genom delaktighet och ansvar medverkar du i arbetets planering, genomförande och uppföljning på vår enhet och i organisationen. I en liten enhet som HR-enheten är teamkänslan av extra stor vikt, varför god samarbetsförmåga är ett måste.

För att trivas i HR-funktionen är det viktigt att du är prestigelös, har ett positivt tankesätt och har förmåga att snabbt kunna skifta fokus. Du har förmågan att planerar, strukturerar och prioritera ditt arbete. Du är en självständig och kreativ person som kommer med idéer, uppslag och tar ansvar för att genomföra dem. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och har förmåga att skapa engagemang kring HR-frågor.
Du har god datorvana och är välorienterad i Office-paketet samt god vana i att arbeta med olika typer av verksamhetssystem.

I våra relationer, möten och i det arbete vi utför är det viktigt för oss att arbeta i enlighet med Region Skånes värdegrund, välkomnande, drivande, omtanke och respekt. För oss är det viktigt att du som ny kollega delar dessa värderingar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånetrafiken finns till för alla som bor, verkar och reser i Skåne. Varje dag reser hundratusentals människor med någon av våra 14 000 dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor till jobbet, familjen och vännerna. Genom att resa kollektivt bidrar vi till en bättre miljö, ett levande landskap och ger hela Skåne kraft. Eller skjuts om man så vill.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.