Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Chef för enhet strategiskt kommunikationsstöd, Skånes universitetssjukvård

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och leda kommunikationsarbetet inom en av Region Skånes tre vårdförvaltningar, Skånes universitetssjukvård? Vill du ingå i en kommunikationsorganisation i framkant där vi ständigt strävar efter att driva utvecklingen av kommunikation vidare, skapa värde i kärnverksamheten och ha en god arbetsgemenskap? Är du prestigelös, empatisk och har lätt för att engagera och motivera? Då skulle du kunna vara vår nya enhetschef.

Vi kan erbjuda dig ett spännande och varierande arbete i en organisation med hög kompetens, högt tempo och ett viktigt uppdrag – att säkerställa att dagens och morgondagens medborgare får en god vård.

Arbetsuppgifter

Den enhetschef vi söker får ansvar för verksamhet, personal och ekonomi inom enhet strategiskt kommunikationsstöd, som är en av två enheter inom avdelning kommunikation. Avdelningen leds av en kommunikationschef, som du rapporterar till. Avdelningschef och enhetschefer bildar en ledningsgrupp med tätt samarbete och gemensamma målsättningar, där uppdrag ständigt löses över organisationsgränserna.

Enhet strategiskt kommunikationsstöd har 13 medarbetare. Merparten av dessa är kommunikationsrådgivare, som bland annat arbetar med att utveckla chefernas och vårdverksamheternas kommunikation och ger stöd till olika centrala projekt. I enheten ingår också ett filmteam och två formgivare, som arbetar med alltifrån redaktionella produkter till patientkommunikation.

Vi tror att du är en person som har förmåga att
- organisera kommunikationsstöd på ett effektivt och ändamålsenligt sätt
- vara en god coach för medarbetare i en stor organisation med komplex verksamhet
- göra väl avvägda prioriteringar i en funktion som präglas av mycket hög efterfrågan
- bidra till att fortsätta utvecklingen av kompetenser, nya arbetssätt, samarbetsformer, processer och erbjudanden inom den samlade kommunikationsfunktionen
- bygga relationer över organisationsgränser och skapa förtroende hos våra uppdragsgivare

Tjänsten är placerad i Malmö, men tjänstgöring förekommer i relativt stor omfattning i Lund, där också omkring hälften av medarbetarna är stationerade.

Kvalifikationer

Vi vill att du har:

- Högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömt som likvärdig
- Flerårig erfarenhet som chef
- Minst fem års yrkeserfarenhet inom kommunikationsområdet
- Erfarenhet av förändringsarbete i stora organisationer
- Erfarenhet av ledningsgruppsarbete

Erfarenhet från offentlig sektor är meriterande.

Som person vill vi att du är lösningsfokuserad, professionell, drivande och trygg. Du står för ett utvecklande ledarskap och delar vår värdegrund: välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.