Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Säkerhetsstrateg till Psykiatri och habilitering

Gör skillnad. Varje dag.

Psykiatri och habilitering har ett viktigt och utmanande uppdrag genom att erbjuda Skånes befolkning ett samlat specialistpsykiatriskt vårdutbud inom allmänpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri och rättspsykiatri samt habilitering för barn, ungdomar och vuxna med varaktig funktionsnedsättning och syn- och hörselrehabilitering. Vi är cirka 4 000 medarbetare inom en rad olika kompetensområden och vi finns på flertalet orter runt om i Skåne.

Administrativa enheten är förvaltningens samlade resurs för hantering av en mängd övergripande arbetsområden som fastighets- och FM-frågor, brandskydd, miljö, krisberedskap och säkerhet. Som det administrativa navet har vi en helhetssyn över verksamheten och har på så vis en viktig och drivande funktion i utvecklingen av vår verksamhet. Som medarbetare hos oss har du därför stort utrymme att påverka och tycka till om rutiner och arbetssätt. Totalt arbetar 20 medarbetare på enheten.

Nu söker vi dig som vill bli vår säkerhetsstrateg inom förvaltningen!

Arbetsuppgifter

Som strateg inom säkerhet och brandskydd arbetar du förvaltningsövergripande med fysisk säkerhet, personsäkerhet, brandskydd, lås och larm, kris och beredskap samt som stöd till verksamheterna och förvaltningen som helhet. Du arbetar utvecklande, förebyggande, men också avhjälpande vid pågående incidenter samt samordnande och uppföljande inom bland annat brandskydd, hot och våld, stöld och inbrott. Rollen som säkerhetsstrateg har en rådgivande funktion gentemot ledningsgrupper, chefer och medarbetare i organisationen. Vidare ansvarar du för att upprätthålla ett välfungerande nätverk för säkerhetshandläggare och ombud inom förvaltningen. I tjänsten ingår handledning och utbildning inom området. Du representerar även förvaltningen inom fysisk säkerhet och brandskydd och ingår i de regionövergripande nätverk som finns inom området.

Din huvudplacering är i Lund men resor inom Skåne förekommer frekvent i tjänsten.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du relevant utbildning på högskolenivå alternativt annan lämplig eftergymnasial utbildning inom området. Du har tidigare arbetat inom brandskydd och systematiskt brandskyddsarbete samt har kunskap om gällande lagstiftning, liksom erfarenhet av arbete med föreskrifter och rutiner inom området. Vidare har du erfarenhet av säkerhetsarbete och fysisk säkerhet samt kunskap om de lagar, förordningar och föreskrifter som styr en offentlig förvaltnings säkerhets- och krisberedskapsverksamhet. Har du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation är det meriterande. Därutöver är det en fördel om du har B-körkort då resor i tjänsten förekommer.

Som person är du pedagogisk, strukturerad, självgående och prestigelös. Du har en god kommunikativ förmåga och behärskar det svenska språket väl, både skriftligt som muntligt. Därutöver har du hög integritet och förmåga att skapa förtroende och utveckla kontakter med relevanta parter. Arbetet ställer stora krav på god samarbetsförmåga, gott bemötande, hög servicekänsla och ett väl utvecklat ordningssinne.

Låter det här som en tjänst för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Obs! Tjänsten är säkerhetsklassad varför säkerhetsprövning kommer att ske som ett led i rekryteringsprocessen. Det innebär också krav på att du är svensk medborgare.

Även utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.