Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Psykologer till psykologmottagning föräldra- och barnhälsa i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Föräldra- och barnhälsovårdspsykologerna i östra Skåne finns placerade i Ystad, Hässleholm och Kristianstad. Vårt uppdrag är att ge psykosocialt stöd till små barn (0-6år), föräldrar och blivande föräldrar. Dessutom ingår det i psykologarbetet att ha handledning för personal på ackrediterade barnmorskemottagningar och barnvårdcentraler.

På mottagningen i Kristianstad arbetar fyra psykologer samt en PTP. Alla mottagningar har gemensamma APT och psykologmöten cirka en gång per månad.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två psykologer till psykologmottagningen föräldra- och barnhälsa i Kristianstad!

I rollen som föräldra- och barnhälsovårdspsykolog ingår individ- och familjeinriktade insatser som omfattar såväl primärpreventiva som indikerade och behandlade insatser. I ditt dagliga självständiga arbete ingår kvalificerat bedömnings-, utrednings- och behandlingsarbete av barn i åldern 0-6 år, föräldrar och blivande föräldrar. Vidare innefattar tjänsten även konsultation/handledning av barnmorskor och sjuksköterskor på barnavårdscentraler. Arbetet sker på individ-, familje- och gruppnivå och det kliniska arbetet har sin utgångspunkt i ett salutogent förhållningssätt. Resor i tjänsten förekommer inom upptagningsområdet. Samverkan med kommuner, BUP, barnmedicin och barnhabilitering ingår också i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Därutöver ser vi gärna att du har kunskap och erfarenhet av mödra-, barn- och familjepsykologiskt arbete samt psykoterapeutiska behandlingsmetoder med inriktning mot barn, föräldrar och familjer. Vidare är det fördelaktigt om du har erfarenhet av konsultation, handledning och arbete med blivande föräldrar. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Då resor i tjänsten förekommer är ett giltigt B-körkort ett krav.

Du har förmåga att arbeta självständigt men har också god samarbetsförmåga då arbetet även innefattar teambaserade bedömningar i samverkan med annan berörd hälso- och sjukvårdspersonal. Vidare är det viktigt att kunna möta föräldrar och barn på ett lyhört och respektfullt sätt och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering sker löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.