Sista ansökningsdatum 2018-01-25 Sök jobbet

Överläkare/Specialistläkare till VO AnOpIVA i Helsingborg och Ängelholm

Gör skillnad. Varje dag.

- Vill du utvecklas inom flera områden inom Anestesi Operation Intensivvård och smärtbehandling är det här ett gyllene tillfälle! Det här är en unik chans för dig som söker efter ett spännande och varierande arbete med stort eget inflytande över tjänstens upplägg. Vi vill att du ska ha balans mellan arbete och fritid för då tror vi att patienterna får den bästa vården, säger verksamhetschef Fredrik Jonsson.

Ängelholms sjukhus bedriver närsjukvård och specialiserad planerad vård för befolkningen i nordvästra Skåne. Inom våra profilområden tar vi emot patienter från hela Skåne. Operationsavdelningen består av dagkirurgisk och postoperativ avdelning, sterilenhet samt sex stycken operationssalar. Antalet operationssalar kommer att utökas till åtta under våren 2018. Vi är totalt cirka 85 medarbetare på avdelningen som tillsammans bedriver specialiserad planerad vård inom ortopedi, kirurgi, gynekologi, urologi, tand och öron-näsa-hals.

Smärtmottagningen har funnits sedan 1 januari 1997 och ingår i Verksamhetsområde Anestesi Operation Intensivvård. Enheten är en konsultinstans för akut/postoperativ-, cancer- och neurogensmärta hos inneliggande patienter och deltar i arbetet med att utveckla och förbättra smärtbehandlingen på lasarettet.

Det finns även en öppenvårdsmottagning för patienter remitterade med svårbehandlad smärta. Hos dessa patienter utreds ”smärttyp” för att lämpligast smärtbehandling ska kunna erbjudas. Vissa patientgrupper ges prioritet, såsom cancerrelaterad smärta och smärtor med starkt neurogent inslag som till exempel bältrossmärtor.

Vi arbetar med övergripande smärtproblematik på lasarettet och är en konsultinstans till avdelningarna som genom remiss kan få våra råd gällande individuell smärtbehandling till patienter. Vi bedriver även undervisning för olika personalkategorier på lasarettet.

Arbetsuppgifter

Trivs du med en omväxlande och varierande arbetsvardag där du själv har möjlighet att påverka utformandet av din tjänst? Lägger du stort värde i att ha en bra och sund balans mellan arbetsliv och privatliv?

Här finns möjlighet för dig att skräddarsy innehållet i din tjänst utifrån intresse och kompetens och våra behov. Du kan välja att arbeta endast mot en specifik avdelning eller inneha en delad tjänst och arbeta omväxlande vid Ängelholms sjukhus, Smärtmottagningen i Helsingborg och/eller operation/IVA i Helsingborg.

I rollen som överläkare/specialistläkare hos oss kommer du, förutom att genomföra traditionella arbetsuppgifter för överläkare/specialistläkare, även att handleda kollegor och läkarstudenter. Patientgruppen utgörs av både barn och vuxna. Arbetstiden är framförallt förlagd till dagtid, men jourtjänstgöring förekommer.

Välkommen att bli en del av oss. Vi ser fram emot att lära känna dig!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs att du är en person som har lätt för att samarbeta och som trivs med att arbeta i team. Du är lyhörd gentemot din omgivning och ser betydelsen av att ta till dig andras kunskap samt delar även gärna med dig av din egen kompetens. Andra viktiga egenskaper som vi värdesätter är att du är flexibel och har lätt för att ställa om och arbeta utifrån ändrade förutsättningar. Vidare är du en person som är självgående och som tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Självklart delar du Region Skånes grundläggande värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt och agerar utifrån dem. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

När det gäller den formella kompetensen är du legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård samt har specialistutbildning i anestesi och intensivvård. Har du kunskap inom modern smärtbehandling är det meriterande. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att söva barn samt regionala blockader. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Din kompetens avgör om vi kan erbjuda en överläkar- eller specialistläkartjänst.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet