Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Verksamhetschef, VO barn obstetrik/gynekologi och öron, Lasarettet i Ystad

Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi verksamhetschef till verksamhetsområde barn, obstetrik/gynekologi och öron på lasarettet i Ystad.

Inom enheten för barn och ungdom upp till 18 år finns en daglig barnakutmottagning mellan kl. 07-21 samt barnavdelning och barnmottagningar i Ystad och i Trelleborg. Inom enheten för kvinnosjukvård finns en välfungerande förlossningsavdelning med tillhörande BB, gynmottagning och specialistmödravård och efter komplicerade förlossningar kan mammor och barn även erbjudas lättare neonatalvård. Enheten öron-näs-hals avser specialistvård inom öron-, näs- och halsområdet inklusive dagkirurgi, audiologimottagning samt logopedmottagning. Inom verksamhetsområdet arbetar cirka 200 medarbetare.

Lasarettet i Ystad är det mindre, kompletta akutsjukhuset med verksamhet dygnet runt. Lasarettet kännetecknas av en stark gemenskap och goda samarbeten för patientens bästa. Det finns en framåtanda och drivkraft att tillsammans utveckla och förbättra verksamheten för både patienter och medarbetare. Tillsammans med Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund, Lasarettet i Landskrona och Lasarettet Trelleborg bildar vi sjukvårdsförvaltningen Skånes universitetssjukvård, som är den största av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar.

I Ystad tar vi emot patienter med komplicerade tillstånd som både kräver specialiserad akutsjukvård och övervakning. På sjukhuset arbetar cirka 1 000 medarbetare inom de fyra verksamhetsområdena: akut och medicin, barn obstetrik/gynekologi och öron, kirurgi och anestesi operation intensivvård samt rehabilitering.

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar nu dig som är erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt och entusiasmera till fortsatt goda prestationer och resultat. Verksamhetsområdets olika specialiteter gör uppdraget som verksamhetschef mångfacetterat och utmanande.

Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för ekonomi, medarbetare och verksamhetsutveckling och du representerar verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du har direkt ledningsansvar för sju enhetschefer. Din närmsta chef är sjukhuschefen och du kommer ingå i sjukhusets ledningsgrupp där ditt bidrag och engagemang är viktigt för framtida resultat och utveckling. Som stöd i chefsuppdraget finns ett nära uppbyggt samarbete med verksamhetskoordinator, HR och ekonomi. Inom förvaltningen finns även övriga stödfunktioner.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad och närvarande chef som kan driva och leda utvecklingen av verksamheten. För oss är det viktigt att du som chef har helhetssyn, är värderingsstyrd och har en god kommunikativ förmåga. Du kan omsätta mål, strategier och uppdrag till aktiviteter som leder till resultat med god kvalitet. Du hanterar förändringstakt på ett bra sätt, vilket du visar genom att vara strategisk, se möjligheter och vara långsiktig. Du värdesätter och skapar ramverk för ett ansvarstagande chef- och medarbetarklimat. Vidare är det viktigt att du som chef är tydlig, visar mod och har genomförandekraft. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker har erfarenhet av att leda verksamhet inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet av att leda chefer. Därtill har du en medicinsk universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Medicinsk kompetens inom något av specialistområdena för verksamheten är en fördel. Vidare krävs goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso-och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.