Sista ansökningsdatum 2018-04-08 Sök jobbet

Överläkare/Specialistläkare till Operationsenheten i Ängelholm

Gör skillnad. Varje dag.

Vi är inne i ett expansivt skede och söker nu flera härliga kollegor till vår verksamhet!

Vill du utvecklas inom olika områden inom anestesi och operation är det här ett gyllene tillfälle! Det här är en unik chans för dig som söker efter ett spännande och varierande arbete med stort eget inflytande över tjänstens upplägg. Vi strävar efter att våra medarbetare ska ha balans mellan arbete och fritid för då tror vi att patienterna får den bästa vården.

Låter det som något du lockas av? Då kan det här vara nästa steg för dig i din karriär!

Ängelholms sjukhus bedriver närsjukvård och specialiserad planerad vård för befolkningen i nordvästra Skåne. Inom våra profilområden tar vi emot patienter från hela Skåne. Operationsenheten består av dagkirurgisk och postoperativ avdelning, sterilenhet samt sex stycken operationssalar. Antalet operationssalar kommer att utökas till åtta under våren 2018. Vi är totalt cirka 85 medarbetare på avdelningen som tillsammans bedriver specialiserad planerad vård inom ortopedi, kirurgi, gynekologi, urologi, tand och öron-näsa-hals.

Arbetsuppgifter

Trivs du med en omväxlande och varierande arbetsvardag där du själv har möjlighet att påverka utformandet av din tjänst? Lägger du stort värde i att ha en bra och sund balans mellan arbetsliv och privatliv? Då ska du börja jobba hos oss!

Tjänsten som överläkare/specialistläkare hos oss erbjuder en stor bredd av innehåll. Förutom att genomföra traditionella arbetsuppgifter för överläkare/specialistläkare, kommer du även att handleda kollegor och ST-läkare samt AT-läkare under deras placering på Operationsenheten i Ängelholm. Utöver det ingår även viss undervisning av övrig vårdpersonal på enheten samt att delta i utvecklingsprojekt. Patientgruppen utgörs av både barn och vuxna. Vi är stolta över vår flexibilitet när det kommer till schemaläggning och samarbetet inom enheten och tillsammans med våra operatörer. Arbetstiden är framförallt förlagd till dagtid och tjänstgöringen innebär lediga helger och röda dagar. Därutöver ingår viss beredskap under veckorna. Tjänsten kan kombineras med viss tjänstgöring på Helsingborgs lasarett om så önskas.

- En av anledningarna till att jag sökte mig till Ängelholms operationsenhet var att det är en välfungerande operationsenhet med ett tydligt uppdrag. Arbetsgruppen är stabil, personalomsättningen låg och man trivs här helt enkelt. Samtidigt kommer det yngre kollegor till oss fortlöpande, vilket är roligt. Vi är en mindre och väl sammanhållen verksamhet med korta beslutsvägar vilket i slutändan gör skillnad för våra patienter, säger överläkare Hans Lindholm.

Hos oss arbetar många olika opererande specialiteter, vilket skapar en stimulerande och kompetenshöjande atmosfär. Välkommen att utvecklas tillsammans med oss. Vi ser fram emot att lära känna dig!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs att du är en person som har lätt för att samarbeta och som trivs med att arbeta i team. Du är lyhörd gentemot din omgivning och ser betydelsen av att ta till dig andras kunskap samt delar även gärna med dig av din egen kompetens. Andra viktiga egenskaper som vi värdesätter är att du är flexibel och har lätt för att ställa om och arbeta utifrån ändrade förutsättningar. Vidare är du en person som är självgående och som tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Självklart delar du Region Skånes grundläggande värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt och agerar utifrån dem. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

När det gäller den formella kompetensen är du legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård samt har specialistutbildning i anestesi. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Din kompetens avgör om vi kan erbjuda en överläkar- eller specialistläkartjänst.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet