Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterska till vuxenpsykiatrimottagning, område psykos i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Malmö-Trelleborg, område psykos består av heldygnsvård (tre enheter) och öppenvård (fyra enheter). Mottagning Drottninggatan är den största enheten och vi vänder oss till patienter som har en redan diagnostiserad psykossjukdom. På mottagningen arbetar vi sedan 2015 enligt metoden FACT (Flexibel Assertive Community Treatment). FACT är ett flexibelt arbetssätt där vi utöver en kontinuerlig kontakt med samtliga patienter, har ett särskilt fokus på patienter som tillfälligtvis sviktar i sin vardag och därför behöver utökade insatser av teamet och andra viktiga personer.

I våra fyra befintliga team finns det läkare, sjuksköterskor, skötare/rehabiliterare, arbetsterapeut, fysioterapeut, medicinska sekreterare, kurator, psykolog och mentor med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Teamen ansvar för olika geografiska delar av Malmö. Vi söker nu dig som är sjuksköterska och som vill arbeta i team Nordöst där du kommer att ha ytterligare två stycken erfarna sjuksköterskekollegor. Hos oss månar vi om vår goda arbetsmiljö och mottagningen ligger ett stenkast från Värnhemstorget, vilket underlättar om du pendlar både med regionbuss eller tåg. Det finns även parkeringsplatser i närheten.

Arbetsuppgifter

Förutom sedvanliga uppgifter som sjuksköterska kommer du att vara en fast vårdkontakt för cirka 35 av teamets patienter. Detta innebär att du är patientens närmsta kontakt på mottagningen samt att du tillsammans med övriga i teamet utformar patientens vård. Som fast vårdkontakt ansvarar du själv för att boka in dina patienter, vilket innebär en stor frihet att planera din arbetsdag och besöksfrekvens.

I arbetsuppgifterna ingår det kontinuerliga bedömningar av patienters hälsotillstånd och identifiering om de är i behov av ytterligare insatser. Vilket sker kontinuerligt både av dig själv som fast vårdkontakt men även tillsammans med övriga teammedlemmar. Du samarbetar regelbundet med socialtjänsten i Malmö Stad för att de patienter som du har kontakt med ska få det stöd som de är i behov av. Kontakten med dina patienter sker både på mottagningen och utanför mottagningen exempelvis i patientens hem.

Målsättningen utifrån FACT-modellen är på sikt att 40 % av kontakterna med patienterna ska ske utanför mottagningen. Tjänsten är placerad i team Nordöst med upptagningsområde Kirseberg, Rosengård och Husie i Malmö. Teamet träffas för morgonmöte 3 ggr/v och leds av teamledaren. På mottagningen finns det tolv stycken sjukskötersketjänster, varav det är tre sjuksköterskor inom varje team.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med personer med psykisk ohälsa, men det är inget krav. Ett intresse av att arbeta med personer med psykossjukdom är en förutsättning för tjänsten. Vi ser även gärna att du som söker har ett genuint intresse av att upparbeta goda och hållbara relationer med patienter över många år. Vi erbjuder en plats i ett kompetent team med god stämning där teamwork är en självklar del av vardagen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. Som person är du en lojal och flexibel kollega, som bland annat är engagerad och lyhörd. Vidare ser vi gärna att du är villig att dela med dig av dina kunskaper till andra och att du genom ditt sätt att vara bidrar till en god arbetsmiljö.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi ett löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.