Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Enhetschef till vuxenpsykiatriavdelning psykos Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri i Lund bedriver specialistpsykiatri och delas in i tre områden med inriktning slutenvård, öppenvård, resursteam, beroende och psykos. Verksamhetsområdet har cirka 670 medarbetare och vi sitter i fräscha och moderna lokaler på Baravägen i Lund. Läs gärna mer på:
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Psykiatri-Skane/Vuxenpsykiatri/Lund/

Inom Division psykiatri finns vetenskapscentrum för klinisk psykiatri (VKP) som underlättar genomförandet av kliniska studier. Läs mer om forskning vid avdelningen för psykiatri som tillhör institutionen för kliniska vetenskaper på http://www.med.lu.se/klinvetlund/psykiatri

Avdelning 3 är en av två akutavdelningar inom psykosenheterna i verksamhetsområde vuxenpsykiatri Lund. Vi har ett delat uppdrag; patientvård med psykossjukdomar samt patienter med bipolär sjukdom. Upptagningsområde är Lund med åtta kranskommuner och avdelningen har 16 vårdplatser.

Här arbetar överläkare, ST-läkare, AT-läkare, kurator, arbetsterapeut, psykolog, sekreterare, sjuksköterska, skötare samt enhetschef. Avdelningen har anknytning till universitetssjukhuset med utbildning av läkare, sjuksköterska, kuratorer med flera.

Det är viktigt för oss att patienter, och om möjligt anhöriga, är delaktiga i vården. Vi arbetar utifrån teamet där samtliga yrkesgrupper inkluderas. Kontaktmannaskapet utgör grunden för upprättande av vårdplan som skrivs inom tre dygn med kontinuerliga utvärderingar under vårdtiden. Avdelning 3 är en dynamisk arbetsplats med medarbetare som har patienterna i fokus och värnar om varandra. Utvecklings- och förbättringsarbeten pågår kontinuerligt med stort engagemang.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en enhetschef till en av våra slutenvårdsenheter, avdelning 3.

Som enhetschef ansvarar du för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi. Vid din sida på enheten finns även medicinskt enhetsansvarig överläkare. I rollen som enhetschef är det av stor vikt att du är lyhörd för dina medarbetare och att du identifierar deras styrkor och utvecklingsbehov. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och utmanande arbete med goda möjligheter till individuell utveckling. Utifrån din bakgrund och erfarenhet kommer vi utforma det stöd och den utveckling du behöver i ditt ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet, vi ser gärna att du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. För att bli aktuell för tjänsten ser vi att du har grundläggande IT-kunskaper och är positiv till att lära mer inom de system som är nödvändiga för yrkesutövandet. Det är en fördel om du har yrkeserfarenhet av psykiatrisk verksamhet och vidareutbildning i psykiatri. Därutöver är det ett plus om du har tidigare erfarenhet som chef och ledare. Vidare ser vi gärna att du har genomfört en ledarskapsutbildning.

Du har ett närvarande och coachande ledarskap, och vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Du som ledare är trygg i din yrkesroll och agerar som ett föredöme. Du har en lust och vilja att leda samt arbetar aktivt med Region Skånes värderingar. Du tar initiativ till förändringar och uppmuntrar dina medarbetare att bidra till en kontinuerlig utveckling och förbättring av verksamheten. Vidare är det av stor vikt att du har förmåga att uttrycka dig på ett tydligt, engagerande och informativt sätt i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.