Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Verksamhetsspecialister till verksamhetsnära IT-system på Klinisk kemi och farmakologi i LundGör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde Klinisk kemi och farmakologi bedriver verksamhet på tio sjukhus i Skåne med service dygnet runt vid sex av laboratorierna. Vi är ackrediterade och verksamheten befinner sig i en dynamisk utvecklingsfas med många spännande projekt och forskning i samarbete med bland annat Institutionen för laboratoriemedicin i Lund.
Klinisk kemi är organiserat i enheter och processer med enhetschefer och processledare i nära samarbete.
Inom Lund/Landskrona finns tre enheter - Basenheten (med dygnet runt), Lund/Landskronaenheten och specialenheten.

Arbetsuppgifter

Vi söker två verksamhetsspecialister till Klinisk kemi som ska agera första kontakt för våra användare av IT-system på laboratoriet avseende nya krav samt bearbeta och internt förankra nya förslag i organisationen för vidareutveckling av våra system. Verksamhetsspecialister ingår tillsammans med våra superanvändare i supportkedjan för systemen och kan adjungeras vid behov till den centrala systemförvaltningsgruppen i frågor rörande förvaltningen av de verksamhetsnära systemen. Verksamhetsspecialister tar fram internt utbildningsmaterial, medverkar i internutbildning och medverkar allmänt i kommunikationsflödet kring systemen. Vidare utför och medverkar verksamhetsspecialister i acceptanstester inför release av nya versioner. I arbetsuppgifterna ingår även att göra uppföljning och åtgärder på avvikelser, samt riskhantering avseende ny funktionalitet. I dag består gruppen av fem verksamhetsspecialister och en verksamhetsansvarig som arbetar regionalt över hela Skåne. Med denna rekrytering avser vi öka denna grupp med två nya tjänster. Båda tjänsterna rapporterar till enhetschefen för basenheten i Lund men förväntas arbeta regionalt i verksamheten. Som verkssamhetsspecialist Klinisk kemi kommer du även att ingå i en arbetsgrupp som är stöd till samtliga laboratoriers verksamhetssystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att underhålla, utveckla och övervaka IT-system som stödjer laboratorieinstrument. Dina erfarenheter kan inkludera arbete med system så som LIS/LIMS, C5, patientdatasystem, avancerade kromatografidatasystem, QM mm. Vi vill att du har god förståelse för hur systemen används och de bakomliggande orsakerna till att systemen används på det sätt som de gör och ser därför gärna att du har en utbildningsbakgrund inom laboratorieverksamhet t.ex. BMA, biomedicin, kemi eller biokemi samt gärna goda verksamhetskunskaper inom biomedicinsk analys och sjukvårdsanalyser. Alternativt har du en utbildning som medicinteknisk ingenjör, systemvetare eller gymnasie- eller högskoleingenjör med dokumenterad erfarenhet och intresse för laboratorieverksamhet.

Region Skånes ledord är välkomnande, omtanke, respekt och drivande. Vi söker dig som kan leva upp till dessa ledord. För att du skall trivas hos oss behöver du ha ett noggrant och välstrukturerat arbetssätt samt god förmåga att samarbeta och kommunicera med medarbetare och myndighetspersoner. Du är drivande och har god blick för en helhetsstruktur. Vi förväntar oss också att du har en positiv attityd och visar respekt gentemot arbetskamrater, kunder och patienter.

Vi vill att du har god förståelse för hur systemen används och de bakomliggande orsakerna till att systemen används på det sätt som de gör och vi ser därför gärna att du har en utbildningsbakgrund inom laboratorieverksamhet i tillexempel, BMA, biomedicin, kemi eller biokemi med gärna goda verksamhetskunskaper inom biomedicinsk analys och sjukvårdsanalys. Alternativt har du en utbildning som medicinteknisk ingenjör, systemvetare eller gymnasie-eller högskoleingenjör med dokumenterad erfarenhet och intresse för laboratorieverksamhet.

Vi söker dig som har erfarenhet av att underhålla, utveckla och övervaka IT-system som stödjer laboratorieinstrument. Dina erfarenheter kan inkludera arbete med system så som:
- LIS/LIMS, C5
- patientdatasystem
- avancerade kromatografidatasystem
- QM med mera.

För att du skall trivas hos oss behöver du ha ett noggrant och välstrukturerat arbetssätt samt god förmåga att samarbeta och kommunicera med medarbetare och myndighetspersoner. Du är drivande och har god blick för en helhetsstruktur. Vi förväntar oss också att du har en positiv attityd och visar respekt gentemot arbetskamrater, kunder och patienter. Region Skånes ledord är välkomnande, omtanke, respekt och drivande där vi hoppas att du som söker passar in!

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Medicinsk service, med cirka 2 000 medarbetare, möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.