Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Enhetschef till öron-näs-hals, Lasarettet i Ystad

Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus med ett brett utbud av specialiserad vård. Vi erbjuder hälso- och sjukvård med kvalitet och tillgänglighet, helhetssyn och omtanke som kännetecken. Lasarettet genomför årligen cirka 5000 operationer inom såväl akut som planerad verksamhet. Operationsverksamheten innefattar allmän kirurgi, gynekologi, urologi, ortopedi samt öron-näsa-hals.

Enheten för öron-näsa-hals (ÖNH) ansvarar för specialistvård inom öron-, näs- och halsområdet. Detta består av en mottagningsenhet med läkarmottagning, Sömn/CPAP-mottagning, audiologi samt logopedmottagning. I området ingår även slutenvård och dagkirurgi. Inom den välfungerande enheten arbetar drygt 30 medarbetare och inom hela verksamhetsområdet arbetar cirka 200 medarbetare. Verksamhetsområdet har en erfaren verksamhetschef som tillsammans med chefer och medarbetare arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för patienter och medarbetare.

I Region Skåne pågår under hösten 2019 en utredning angående ett eventuellt framtida vårdval öron-näs-hals (LOV), detta kan komma att påverka uppdragets utformning.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en enhetschef till öron-näs-hals.

För att lyckas och trivas i din roll behöver du ha god kunskap av att leda och motivera dina medarbetare. Du ser det positiva i förändringsprocesser och har förmågan att förmedla detta till, och entusiasmera medarbetarna. Du kan såväl leda som delta i processerna och är den trygga punkten som dina medarbetare känner tillit till. Genom din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Du är van vid att fatta och genomföra beslut och det är en självklarhet för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren.

- För mig som verksamhetschef vill jag att varje chef också får möjlighet till personlig utveckling och ges möjlighet till kunskapspåfyllnad, omvärldsbevakning/utbyte och utveckling inom arbetsfältet. Tillsammans kommer vi göra en personlig utvecklingsplan då det är viktigt för mig att alla chefer ligger i framkant och känner att de utvecklas. Vi arbetar i ett nära ledningsteam och jag värdesätter att vi kompletterar varandra och därför kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet i denna rekrytering, säger verksamhetschef Lena Ek.

I din roll som enhetschef kommer du ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, verksamhetskoordinator, enhetschefskollegor och medicinskt sakkunniga läkare. Du har en viktig roll i så väl den dagliga verksamheten som i det strategiska och långsiktiga arbetet med förbättringar. Du har verksamhetschefen som din närmaste chef. Alla stödfunktioner så som till exempel chefsstöd, HR, ekonomi, kommunikation, verksamhetskoordinator och patientsäkerhet finns tillgängliga lokalt på Lasarettet i Ystad, vilket ger ett nära och personligt stöd till dig som chef.

Du leder och coachar medarbetare inom olika professioner såsom logopeder, sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, audionomer samt medicinska sekreterare. Enhetschefsrollen innefattar en strategisk och utvecklande del och en mer operativ. Den operativa delen innebär ett nära, engagerat och lyhört ledarskap utifrån medarbetarnas dagliga arbete och situationer. I den strategiska delen ingår som en viktig del av uppdraget att följa upp, förbättra och utveckla enhetens uppdrag, vårdprocesser och ekonomi. I rollen ingår även ansvar för personal, verksamhet och ekonomi.

Kvalifikationer

För att lyckas i chefsuppdraget är det viktigt att du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet. Du behöver ha goda ledarskapsegenskaper och en hög grad av ansvarstagande. Det är meriterande med kunskap om förbättringsmetodik, processorienterat utvecklingsarbete samt kvalitets- och resultatuppföljning.

Vi ser helst att du har din bakgrund i någon av de inom enheten förekommande professionerna, samt relevant erfarenhet. Viss klinisk tjänstgöring i grundprofessionen kan förekomma. Har du som söker ett legitimationsyrke är språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso-och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.