Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Marknadskommunikatör till Regional utveckling i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Uppdraget för avdelningen för regional utveckling är att utifrån politiska beslut främja utveckling, hållbar tillväxt och sysselsättning för hela Skåne. Vi verkar som motor, inspiratör och samlande kraft för den regionala utvecklingen. Avdelningen är indelad i nio olika enheter och omfattar en mängd kompetenser inom bland annat infrastruktur, digitalisering, innovation, planering, miljö och klimat, näringslivsutveckling, internationalisering och analys.

Enheten för miljö arbetar ur ett regionalt utvecklingsperspektiv med hållbara och attraktiva naturupplevelser, att minska Skånes klimatpåverkan och att minska påverkan på Skånes miljö. Region Skåne är huvudman för vandringsleden Skåneleden och de nationella cykellederna Sydkustleden och Sydostleden.

Arbetsuppgifter

Observera att vi i denna rekrytering endast vänder oss till dig som redan idag har en anställning inom Region Skåne.

Du kommer att ingå i ett team som arbetar strategiskt med att höja ledernas kvalitet och bidra till att fler upptäcker Skåneleden, Sydkustleden och Sydostleden med mål att skåningarnas hälsa förbättras samtidigt som tillväxten längs lederna ökar. Du kommer ansvara för allt från planering, genomförande till uppföljning och utvärdering vilket kräver att du är strategisk lagd men samtidigt kan arbeta operativt med fokus på digital kommunikation.

I rollen som marknadskommunikatör kommer du ansvara för:
- Ledernas närvaro i sociala medier med att skapa content och föra dialog med följarna
- Ledernas hemsidor
- Att planera, genomföra och utvärdera digitala kampanjer
- Beställning av bildinköp och större visuellt kommunikationsmaterial
- Framtagning och uppdatering av kommunikationsmaterial
- Kommunikationsplaner, upprättande och genomförande
- Att planera och genomföra evenemang som berör lederna

Kvalifikationer

För tjänsten behöver du vara proffs på att hantera digitala verktyg, CMS och sociala medier samt ha erfarenhet av Google Analytics och Adwords. Det är viktigt att du har förmåga att formulera dig på ett anpassat och tilltalande sätt på webben, vara van i rollen som webbredaktör samt att du kan skriva för olika målgrupper. Du ska ha ett starkt designöga, framförallt när det gäller bildval och framtagning av visuellt innehåll till lederna. Vidare måste du kunna arbeta i Adobe CS-programmen och kunna beställa tjänster av byråer. Du är aktiv vad det gäller omvärldsbevakning inom digital kommunikation och marknadsföring. Är du duktig på rörligt content är det en fördel.

Du har högskole-/universitetsutbildning inom visuell kommunikation, digital marknadsföring, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Vidare har du ett par års erfarenhet av att arbeta med digital marknadsföring och sociala medier. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, engelska och gärna ytterligare språk. Då det i tjänsten förekommer en del resor inom Skåne är giltigt B-körkort ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av destinationsmarknadsföring samt vana av att producera rörlig media. Vi ser även gärna att du har ett intresse för friluftsliv. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är en fördel.

Vi söker dig som är kommunikativ och har lätt för att formulera dig på ett tilltalande sätt. Du är vidare initiativrik och engagerad. Rollen kräver att du är strukturerad och har förmåga att hantera flera projekt samtidigt. Du tycker om ett varierat jobb och kan disponera din tid väl. Du har en hög samarbetsförmåga samtidigt som du även kan arbeta självständigt. Vi tror att du som söker är ödmjuk, utåtriktad och nyfiken. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.