Sista ansökningsdatum 2018-04-27 Sök jobbet

Projektledare/Miljöstrateg, Regional utveckling Miljö, Kristianstad/Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Avdelningen för regional utvecklings uppdrag är att utifrån politiska beslut främja utveckling, hållbar tillväxt och sysselsättning för hela Skåne. Vi ska verka som motor, inspiratör och samlande kraft för den regionala utvecklingen. Enheten för miljö arbetar för att från detta perspektiv med att bidra till hållbara transporter, miljödriven konsumtion och produktion, klimatneutralitet och klimatanpassning samt attraktiv natur och rekreation.

Arbetsuppgifter

Du kommer inledande tre åren att ansvara för att leda och genomföra projektet Elbilslandet som medfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektets syfte är att bidra till en minskning av koldioxidutsläppen från transportsektorn i Skåne och Blekinge. För att uppnå detta har projektet det övergripande målet att främja en omställning till eldrift av vägtransporter med personbilar och lätta lastfordon hos såväl privata som offentliga aktörer. Projektet har fyra delprojekt: Omställning av företagens fordonsflotta till fossilfria drivmedel, Utbyggnad av laddinfrastruktur för normalladdning, Elbilstaxi och Plattform för affärs- och innovationsutveckling för fossilfria transporter. Övriga parter är Energikontoret Skåne, Miljöfordon Sverige, Malmö stad, Sustainable Innovation och Länsstyrelsen i Skåne län.

På längre sikt ska du ingå i vårt team av seniora miljöstrateger. Vi arbetar i en politiskt styrd organisation och tjänsten innebär också ett nära samarbete med bland annat akademi, kommuner, företag och andra samarbetspartners. Vi ställer därför stora krav på kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga och lyhördhet. Som projektledare kommer du ha ett stort eget ansvar kring beslutsfattande och även budgetansvar. Tjänsten har stora utvecklingsmöjligheter då arbetet med miljö- och klimatfrågor i Skåne är prioriterat och långsiktigt.

Du kommer bland annat att ansvara för:
- huvudprojektledning, övergripande ansvar
- att samordna hela projektorganisationen för att stimulera maximal samverkan mellan de olika aktiviteterna/arbetspaketen i projektet.
- extern kommunikation i samarbete med kommunikatör hos en av parterna
- offentlig upphandling
- samordna projekt-, styr- och referensgruppernas arbete
- samordna och leda projektkonferenser
- projektets budget i samarbete med vår ekonom
- spridning, utvärdering och lärande
- uppföljning, projektrapportering och revision

Utöver detta kommer du i mån av tid och beroende på din specifika kompetens att kunna bidra till och medverka i miljöenhetens arbete med analyser, utredningar, rapportering till politiker, andra projekt, projektbedömning, samverkan med externa utvecklingsaktörer, remisshantering och enhetens administrationssamordning m.m.

Tjänstens geografisk placering är både i Kristianstad och Malmö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är miljövetare med inriktning på till exempelvis miljövetenskap, klimatstrategi, miljö- och energiteknologi, energiomställning eller beteendeförändring inom dessa områden. Kunskaper om hållbara transporter är meriterande.

Du har ett särskilt intresse för och skicklighet inom projektledning och administration. Du gillar att grotta ner dig i det komplexa system som ett EU-projekt med många parter innebär och hålla koll på alla delar. Du är duktig på att hålla sluttider och drivs av en passion för konkreta resultat och leveranser. Du uppskattar att samarbeta med andra människor och är en strukturerad, organiserad och driven samordnare som skapar lust hos andra att leverera.

Krav:
- minst tre års erfarenhet av strategiskt miljö- och klimatarbete i större organisation, myndighet eller företag.
- minst tre års erfarenhet av arbete som projektledare av komplexa projekt.
- har genomfört upphandlingar/är en van beställare av tjänster.
- är van vid att hålla presentationer och workshops.
- dokumenterad god erfarenhet av verksamhets- och ekonomiadministration.
- goda kunskaper i Officepaketet.

Meriterande:
- arbete med elbilar och elbilsinfrastruktur.
- arbete inom industriföretag.
- arbete i offentlig organisation.
- arbete med hållbara transporter.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet