Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Pensionshandläggare till Gemensam Servicefunktion i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Gemensam servicefunktion (GSF) HR är ett affärsområde inom Regionservice, med uppdrag att leverera tjänster inom HR-området till Region Skånes förvaltningar och bolag. GSF HR utgör tillsammans med GSF Ekonomi ett av Sveriges största Servicecenter med specialistkompetenser som arbetar för att göra vardagen enklare för vården. Vår ambition är att vara en drivande aktör som skapar bästa värde för Region Skåne.

Vi arbetar strategiskt med att utveckla vår service och vår organisation. Vi ligger i framkant med digitalisering av arbetssätt och bygger upp kunskap om ny teknik som gör det möjligt att automatisera fler administrativa uppgifter.

För oss är det avgörande att kunna attrahera och behålla medarbetare som vill utvecklas i linje med vår vision och våra värderingar. Vi genomför bland annat utvecklingsprogram för interna talanger och arbetar för att etablera ett systematiskt förbättringsarbete. På detta sätt involverar vi och tar till vara på våra medarbetares kreativitet och innovationskraft. Alla nya medarbetare får utbildning som innehåller vår servicepolicy och kommunikationsträning.

GSF Pensionsservice är ett av fyra team som ingår i enheten för Specialistteam, och de som sköter pensionshantering och handlägger pension samt ger support i pensions- och försäkringsfrågor som rör Region Skånes medarbetare. Förutom Pensionsservice så består enheten av teamen som ansvarar för lön och villkorsfrågor, intern kontroll/uppföljning samt kompetenscenter HR (KCHR). Vi är cirka 30 personer på enheten som är placerad i nya och fräscha lokaler på Medicon Village i Lund.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta på en enhet som erbjuder möjligheter till professionell och personlig utveckling? Är du serviceinriktad och har en god förmåga att hålla dig uppdaterad om vad som händer inom pensionsområdet? I så fall kan du vara den vi söker! Vi vänder oss såväl till dig som har erfarenhet av att arbeta inom pensionsområdet som till dig som är ny och har intresse för pension.

Du ingår i ett team som består av teamledare och sex pensionshandläggare. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete tillsammans med erfarna kollegor. Tjänsten innebär specialiserad handläggning av ärenden i den kommunala pensionen enligt nuvarande och äldre avtal. I tjänsten ingår även arbete med kollektivavtalad försäkring. Du arbetar självständigt med att utreda pensionsärenden och du kommer ingå i en specialist funktion där du supportar medarbetare genom att informera och vägleda dem i diverse pensions- och försäkringsfrågor. Därutöver kommer du medverka vid informationsträffar i storgrupp. I rollen som pensionshandläggare förväntas du arbeta serviceinriktat, omvärldsbevakande och på ett kvalitetssäkert sätt inom funktionens alla processer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom HR eller ekonomi alternativt motsvarande utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat med kvalificerat utredningsarbete. Vidare är det en fördel om du har några års erfarenhet av pensionshandläggning och tolkning av pensionsavtal. Vi ser gärna att du på ett analyserande sätt kan tolka och tillämpa gällande kollektivavtal för pensioner. Arbetet innebär nära kontakt med pensionstagare, vilket förutsätter god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Vi värdesätter pedagogisk förmåga och erfarenhet av utbildning eller information i storgrupp. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig sektor.

Som person är du strukturerad, självgående och prestigelös. Du har hög integritet och förmåga att skapa förtroende och kontakter. För oss är det viktigt att du kan skapa en gott arbetsklimat genom att stödja dina kollegor och dela med dig av dina kunskaper. Vidare lägger vi stor vikt vid bemötande och känsla för god service.

Låter det här som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Regionservice viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att våra patienter ska få en god och säker omvårdnad. Tillsammans skapar vi attraktiva och professionella servicelösningar med målet att tillfredsställa våra kunder och uppdragsgivare. Vi är 1 900 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen.

Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Regionservice verkar i en komplex miljö, där vikten av rätt flöden, fungerande logistik och optimal serviceleverans påverkar hur väl vården lyckas med sitt uppdrag att ge patienterna god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.