Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Undersköterska till rehabiliteringsmottagningen i Hässleholm

Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu dig som är intresserad av att delta i ett utvecklande arbete som rehabundersköterska på rehabiliteringsmottagningen på Hässleholms sjukhus.

Arbetet riktar sig mot rehabiliteringsavdelningen som har ansvar för den akuta rehabiliteringen inom stroke och förvärvad hjärnskada. Vilket sker inom kommunerna som tillhör Hässleholms sjukhus, med upptagningsområde Osby, Perstorp och Hässleholm samt specialiserad rehabilitering inom sjukhusen Kristianstad, Ystad och Hässleholm.

Hit kommer patienter för diagnostisering, utredning och rehabilitering.
Rehabiliteringsavdelningen bedriver även senior rehabilitering och omhändertar ortopedpatienter vid amputation, bäckenbrott eller en kotkompression.
Rehabiliteringsmottagningen är en enhet som består av olika paramedicinska yrkesgrupper som arbetar med rehabilitering på samtliga avdelningar på Hässleholms sjukhus. Vi bedriver också öppenvård och dagrehabilitering inom vår enhet. Vi är totalt cirka 50 medarbetare på enheten.

Arbetsuppgifter

Som rehabundersköterska på rehabiliteringsmottagningen (sjukgymnastiken) arbetar du och dina kolleger teambaserat med övriga professioner på rehabiliteringsavdelningen. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv för patienten och dess behov. Detta för att kunna planera framtiden för individen på bästa möjliga sätt. Tillsammans med fysioterapeut, arbetsterapeut, läkare, kurator, dietist, logoped och sjuksköterskor bidrar du med din specifika kompetens.

Arbetet sker utifrån ett personcentrerat perspektiv med målet att patienten ska kunna återfå en god livskvalitet. Ditt dagliga arbete innehåller aktivitetsträning samt uppföljning av funktion, aktivitet och delaktighet. Du deltar i pulsrond och vid rehabkonferens tillsammans med övriga i teamet. I tjänsten ingår även att tillsammans med läkare bemanna mottagningen för spasticitet.

Kvalifikationer

Du som söker har godkänd undersköterskeutbildning och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Erfarenhet från rehabilitering inom slutenvård och/eller rehabiliteringsmedicin är meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet samt intresse av rehabilitering inom stroke och andra sjukdomar i det perifera nervsystemet, multitrauma och/eller benamputation.

Vi ser det som fördelaktigt om du har kunskap om neurologi och rehabilitering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i journalsystemet Melior.

Vi söker dig som har engagemang samt driv och vill delta i den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet. Som person är du flexibel i ditt arbetssätt då tjänsten innebär både självständigt arbete och arbete i team inom slutenvård. Därtill är det viktigt för oss att du är en glad och positiv person som har lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stort vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Skånes sjukhus nordost är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar och omfattar Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och Hässleholms sjukhus. Våra 2 600 medarbetare driver och utvecklar hälso-och sjukvården i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. CSK är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt och vi erbjuder specialiserad vård inom många olika specialiteter. På Hässleholms sjukhus bedriver vi ortopedi, närsjukvård med rehabilitering. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.