Sista ansökningsdatum 2018-10-30 Sök jobbet

Sjukhusfysiker, vikariat, till Enhet för röntgen- och MR-fysik i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Vid enheten för röntgen- och MR-fysik, strålningsfysik, är regionens samtliga röntgenfysiker anställda. Enheten består av tolv sjukhusfysiker, varav tio med inriktning mot röntgenfysik, två sjuksköterskor, en biomedicinsk analytiker och en sekreterare. Vi servar regionens samtliga röntgenavdelningar med vår expertis.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två sjukhusfysiker, med inriktning mot röntgenfysik som ska ersätta två av våra ordinarie medarbetare, varav den ene ska prova annan tjänst inom strålningsfysik under hela 2019, och den andre ska gå på föräldraledighet 1 mars till 31 december 2019. Det första vikariatet kan eventuellt komma att omvandlas till en tillsvidaretjänst.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med kvalitetssäkring, kvalitetskontroller av utrustningar, optimering av undersökningsmetoder, strålskyddsutbildning av personal, mätning och beräkning av stråldoser till patienter och personal. Vi söker dig som vill arbeta både praktiskt och administrativt. Det förutsätts att du har vilja att arbeta förebyggande i den löpande verksamheten och ge råd i olika strålskyddsfrågor genom uppsökande verksamhet och regelbunden kommunikation och personalutbildning.

Båda tjänsterna kommer ha huvudplacering i Lund. Tjänsterna är vikariat under tidsperioderna 2019-01-01 - 2019-12-31, respektive 2019-03-01 - 2019-12-31.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är svensklegitimerad sjukhusfysiker. Du har språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Erfarenhet av arbete som sjukhusfysiker med inriktning röntgen är meriterande, liksom specialistutnämning och forskarutbildning.

Vi vill att du som person är analytisk, har hög integritet och god samarbetsförmåga. Struktur och förmåga att avsluta de arbetsmoment du har ansvar för krävs för tjänsten. Vi ser gärna att du är utåtriktad och har en hög grad av flexibilitet, dokumentationsförmåga samt förmåga att se helheten. Därtill har du vana av att arbeta såväl självständigt som i grupp och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt engelska.

I den sammantagna bedömningen kommer vi att väga in sådan personlig förmåga som är av värde för tjänsten, det vill säga att vara drivande och samarbetsinriktad med god social kompetens.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet