Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde rättspsykiatri ingår som en del av psykiatri Skåne och består av rättspsykiatriska enheter i Malmö, Trelleborg, Helsingborg och Hässleholm. På avdelning 3 inom rättspsykiatriskt centrum arbetar det sjuksköterskor, skötare, enhetschef och administratör med chefsstödsuppdrag. I anslutning till avdelningen arbetar det team som består av sekreterare, kuratorer, arbetsterapeuter, psykologer, överläkare och underläkare.

Vår verksamhet finns i ljusa, luftiga och rymliga lokaler utformade för att ge optimala förutsättningar att bedriva god och patientsäker vård och samtidigt tillgodose arbetsmiljön för personal. Hos oss vänder sig patienter som har olika diagnoser, ibland flera, som bland annat har psykossjukdom, autism, missbruk och intellektuell funktionsnedsättning. Många av våra patienter deltar under dagtid i olika aktiviteter som anordnas via aktivitetscentrum på rättspsykiatriskt centrum (RPC). Exempel på aktiviteter är fysisk aktivitet, gruppverksamhet, utflykter, undervisning och biblioteksverksamhet. Målet med den rättspsykiatriska vården är att habilitera/rehabilitera personer som lider av en allvarlig psykisk sjukdom till ett drogfritt liv i samhället med ökad psykosocial funktion och minskad risk för återfall i brott.

Arbetsuppgifter

Nu välkomnar vi sjuksköterskor till avdelning 3 på RPC i Trelleborg!

Vi söker dig som tycker att det är intressant och utvecklande att få möta patienter med skilda diagnoser och förutsättningar. På avdelningen vårdas patienter som befinner sig i början av sin vårdprocess, såväl som patienter i ett utslussningsskede, vilket gör arbetet omväxlande.

Vi erbjuder dig en plats i en personalgrupp med hög kompetens, engagemang och arbetsglädje. Hos oss kommer du att erbjudas anpassad introduktion utifrån dina behov och tidigare erfarenheter. I introduktionen ingår bland annat motiverande samtal (MI), terapeutiskt möte med aggression (TERMA) och att lära dig de administrativa system vi arbetar i. Du kommer även få kunskap om de kvalitetsledningssystem vi arbetar med. På avdelningen har vi regelbunden handledning.

I rollen som sjuksköterska hos oss blir du omvårdnadsansvarig för ett antal patienter, vilket innebär att du tillsammans med kontaktpersoner deltar i vårdplanering, rond och annan viktig planering för dessa och avdelningens övriga patienter. Du leder tillsammans med övriga sjuksköterskor omvårdnadsarbetet på enheten och samordnar insatser i samråd med patient, anhöriga/närstående och andra vårdgivare. Hos oss kan patienterna vara hos under långa perioder vilket ger unika möjligheter till kontinuitet i vården och möjlighet att följa patienterna under behandlings- och rehabiliteringsprocessen. I arbetsuppgifterna ingår det även arbetsledning, läkemedelsadministration, provtagning och psykiatrisk omvårdnad. Arbetet är utåtriktat och samverkan med öppenvård samt kommuner är en väsentlig del av arbetet. Att handleda sjuksköterskestudenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning hos oss ingår också i arbetet, vilket är ett uppskattat uppdrag som ofta leder till att studenterna så småningom blir våra nya kollegor!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Därtill krävs det att du har språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser gärna att du som söker har vidareutbildning i psykiatri men även erfarenhet av psykiatrisk vård. Giltigt B-körkort är meriterande, då resor i tjänsten kan förekomma.

Som person tilltalas du av möjligheten av att följa patienter över en längre tid och har förmåga att se framsteg hos patienterna även när det går långsamt. För att du ska trivas hos oss tror vi att du är trygg, stabil och har god självinsikt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer göras innan eventuell anställning.

I den här rekryteringsprocessen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering består av den offentligt drivna psykiatrin och av habiliteringen i Skåne. I uppdraget ingår bland annat, vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Förvaltningen har cirka 4000 medarbetare och verksamhet i hela Skåne. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.