Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Specialistläkare (LUS) till VE endokrinologi i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Endokrinologen utreder och behandlar patienter med störningar i hormonbalansen avseende hypofys, sköldkörtel, binjurar och bisköldkörtlar. Den största delen av patienterna är personer med insulinbehandlad diabetes. Vi har en stark forskningsprofil och många läkare är aktiva forskare vid Clinical Research Centre (CRC) i Malmö respektive Biomedicinskt centrum (BMC) i Lund.

Verksamheten har en stor öppenvårds- och dagvårdsverksamhet vid mottagningarna i Malmö och Lund samt totalt 18 slutenvårdsplatser. Vi har även ett välutvecklat multidisciplinärt samarbete med andra discipliner såsom kirurgi, onkologi, njurmedicin, oftalmologi, patologi och neurokirurgi.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en specialistläkare till endokrinologen i Lund!

Du tjänstgör huvudsakligen inom öppenvården med patientkontakter rörande allmän endokrinologi och diabetologi. Periodvis ingår även medicinskt ansvar vid tjänstgöring inom slutenvård.

Inom verksamheten uppmuntras kursdeltagande och nätverksbyggande såväl nationellt som internationellt. Vi erbjuder dig goda forskningsmöjligheter och din kompetens kommer att vara värdefull för kunskapsutbyggnaden inom sektionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med svensk läkarlegitimation samt:

- Specialistkompetens inom endokrinologi och diabetologi respektive internmedicin.
- Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Det är meriterande för tjänsten med administrativ erfarenhet samt pågående forskning inom ämnet endokrinologi.

Vi värdesätter att du som person har ett driv och stort intresse av forskning och att utveckla vården. Det är även viktigt att du har god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Förutom den elektroniska ansökan ska du scanna in vidimerad kopia på legitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista samt övriga handlingar som du önskar åberopa. OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför ska de medfölja din ansökan (annars kan din ansökan ej bedömas). Vid eventuella frågor maila till: Contact

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. För att lyckas i rollen tror vi att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.