Sista ansökningsdatum 2019-11-26 Sök jobbet

Medicinsk Sekreterare till Diabetes- och Endokrinmottagningen, Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Diabetes- och Endokrinmottagning består i dag av 16 medarbetare. Vi är ett glatt gäng som alla är på väg framåt i en spännande process att skapa en ännu bättre mottagning. Teamkänslan är väl utvecklad och viktig för oss; medicinska sekreterare, reception, diabetessjuksköterskor, endokrinsjuksköterskor, fotterapeuter och läkare jobbar tätt ihop. Vi har årligen ca 3000 läkarbesök och lika många sjuksköterskebesök.

Hos oss står patienten i centrum och våra värdegrunder har vi med oss i stort och smått. Genom Gröna korset arbetar vi med att systematiskt följa upp vårt patientsäkerhetsarbete som genomsyrar hela teamets arbete. För medicinska sekreterare kan detta innebära hur väl remisshantering, tidsbokning och diktatskrivning fungerar.

Arbetsuppgifter

- Jag tror de närmaste åren kommer bli mycket spännande och utvecklande för vår yrkesroll, säger Mona, medicinsk sekreterare. Oriana håller med sin kollega och tillägger:

- Vi är kanske inga superhjältar som kan fixa allt, men vi är Medicinska sekreterare och det är tillräckligt nära!

I din roll som medicinsk sekreterare är du en nyckelperson i allt arbete som bedrivs på mottagningen och vi erbjuder dig ett omväxlande arbete. Du arbetar självständigt i dina processer samtidigt som ditt arbete är beroende av ett gott samarbete med övriga i teamet. Du och tre andra medicinska sekreterare arbetar tillsammans med att utveckla era arbetsuppgifter och rutiner kring dessa.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat journalskrivning, registrering, väntetidsrapportering och är tillsammans med telefonservice samt bokning av patienter de huvudsakliga arbetsuppgifterna för dig. Under de närmaste året planerar vi att införa taligenkänning inom vissa yrkesgrupper och i detta arbete är din roll mycket viktig för att få in fungerande rutiner och hålla patientsäkerheten.

Kvalifikationer

Du som söker är medicinsk sekreterare med avslutad utbildning i Hälso- och sjukvårdsadministration 80 p KY eller 400p YH alternativt motsvarande läkarsekreterarutbildning. Dina kunskaper i såväl svenska språket som medicinsk terminologi är goda. Vidare är du en van datoranvändare, med kunskaper i Melior och Webb-PASiS. Det är meriterande om du har kunskaper inom produktionsplanering, 1177 och har erfarenhet av andra IT-system. Därutöver är det en fördel om du har erfarenhet från förbättringsarbete och utveckling.

Vi letar efter dig som tycker om att arbeta i team då samarbete och flexibilitet är något vi lägger stor vikt vid. Vidare är du trygg i din yrkesroll, ansvarstagande och lyhörd gentemot patienter samt medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet