Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Processansvarig till Kundledningscentralen (KLC), Skånetrafiken i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Varje dag reser cirka 250 000 människor med Skånetrafiken. Vårt uppdrag är att säkerställa att korrekt information om avvikelser i trafiken når ut till alla våra resenärer i tid, samt att hjälpa dem till deras slutdestination.

Vi söker nu en Processledare till ett ansvarsfullt uppdrag på Kundledningscentralen (KLC) i Lund. På enheten arbetar med vi med trafikinformation och trafikutveckling för att ge våra kunder information vid planerade och oplanerade oregelbundenheter i buss och/eller tågtrafiken. Vi har öppet dygnet runt året om och arbetar tre-skift med 2-9 medarbetare på plats beroende på tid på dygnet.

Arbetsuppgifter

Detta är en ny roll där vi vill tillföra en ökad tydlighet i enheten KLC, samt höja vår samordningsförmåga och effektivitet. Ett centralt ansvar för rollen är att arbeta med ständiga förbättringar och löpande driva KLCs utveckling framåt. Processansvarig på KLC har det övergripande ansvaret för processer och samverkan inom KLC samt med övriga intressenter. Rollen ska förvalta och utveckla det processarbete som redan finns och kontinuerligt se till att störningshanteringen optimeras ur resenärsperspektiv.

De arbetsuppgifter som kommer att ingå i rollen är bland annat att:
• Internt på KLC driva, leda, och utveckla processer och metoder som används på avdelningen
• Samordna KLCs processer gentemot övriga intressenter, interna såväl externa
• Utvärdera operativa samt planerade avvikelser och föreslå förbättringsåtgärder
• Agera som specialiststöd för verksamheten vid frågor gällande processhantering och arbetsrutiner.
• Vid upphandlingar inom Buss och Tåg rörande störningshantering och ersättningstrafik vara KLCs specialist och representant för att bidra till kravställningen samt utvärdering av leverantörer och eventuellt vid etablering av nytt avtal.
• Stödja objekt- och produktägare i kravställning för utveckling at hantering av trafikinformation.
• Vara Skånetrafikens specialist och representant vid externa processutvecklingsmöten med Trafikföretag samt Trafikverket
• Ansvara för att förvalta Skånetrafikens processdokumentation på intranätet så att den är uppdaterad och korrekt
• Ansvara för att rutinbeskrivningar är uppdaterade av ansvarig
• I rollen ligger ett ansvar att motivera och engagera personalen i arbetet med ständiga förbättringar, men också fungera som ett stöd till ledningen i dess strategi- och förbättringsarbete.
• Bidra vid utbildningstillfällen av nyanställda rörande trafikinformation

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha flerårig väl vitsordad erfarenhet av att arbeta med trafikinformation och störningshantering. Vi ser gärna att din arbetslivserfarenhet är från kollektivtrafikbranschen eller andra likvärdiga branscher och det är nödvändigt att du tidigare erfarenhet av att arbeta med förbättringsarbete/processutveckling eftersom detta är en stor del av rollen. Din erfarenhet kring förbättringsarbete/processutveckling består av att du har haft ansvar för arbeten där du har varit den som drivit hela processen, från analys till implementering. Vi ser gärna att du i ditt personliga brev eller vid intervju kan ge konkreta exempel på sådant arbete.
Vi vill att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt har lägst godkänd gymnasieutbildning. Har du eftergymnasialutbildning som är relevant för tjänsten är det meriterande. Även formell utbildning av projektledning/processledning anses meriterande för tjänsten.
Vi söker dig som har kunden i fokus, är trygg i dig själv, har goda ledaregenskaper och drivs av att arbeta med att ständigt analysera och förbättra verksamheten. Som person har du lätt för att analysera komplexa situationer och kan förstå och förklara helheten för olika intressenter. Du kan gå från ord till handling samt har förmågan att jobba både teoretiskt och praktiskt. Du får saker att hända och har ambitionen och förmågan att jobba med ständiga förbättringar.

Vidare behöver du ha en god förståelse för trafikplaneringsprocessen och värdekedjan gällande informationshantering vid trafikomläggningar.
Du ska kunna leva efter och vara en god ambassadör för våra värderingar: Välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånetrafiken finns till för alla som bor, verkar och reser i Skåne. Varje dag reser hundratusentals människor med någon av våra 14 000 dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor till jobbet, familjen och vännerna. Genom att resa kollektivt bidrar vi till en bättre miljö, ett levande landskap och ger hela Skåne kraft. Eller skjuts om man så vill.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.