Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

ST-läkare inom allergologi, sektion för lungmedicin och allergologi, Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Sektionen för lungmedicin och allergologi bedriver såväl specialiserad som högspecialiserad vård inom lung- och allergiområdet. Inom sektionen bedrivs verksamhet inom hela det lungmedicinska området med bland annat sektioner för lungtransplantation, cystisk fibros, avancerad cancerutredning samt Skånes största enhet för allergologi. Vi är idag 30 medarbetare på sektionen fördelade mellan Lund och Malmö.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en ST-läkare inom allergologi till sektionen för lungmedicin och allergologi som tillsammans med oss vill vara med och utveckla verksamheten!

Du kommer att under handledning arbeta på vår allergimottagning. Mycket av arbetet bedrivs i team med behandlande sjuksköterskor, samt personal från andra yrkeskategorier. Inom sektionen bedrivs omfattande forskning samt en välutvecklad verksamhet med kliniska prövningar inom flera områden.

Tjänsten ger stora möjligheter för egen forskning. Tjänstgöringen är förlagd i Lund. Beroende på din bakgrund kan jourtjänstgöring förekomma.

Allergologi är sedan 2015 en tilläggsspecialitet till följande basspecialiteter:
1. Allmänmedicin
2. Arbets- och miljömedicin
3. Barn- och ungdomsallergologi
4. Endokrinologi och diabetologi,
5. Geriatrik
6. Hematologi
7. Hud- och könssjukdomar
8. Internmedicin
9. Kardiologi
10. Klinisk immunologi och transfusionsmedicin,
11. Lungsjukdomar
12. Medicinsk gastroenterologi och hepatologi
13. Njurmedicin, eller
14. Öron-, näs- och halssjukdomar

Om du som framgångsrik sökande inte har någon basspecialitet kommer du inleda din utbildning i basspecialiteten lungsjukdomar.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du:

- Läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
- Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3 eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.
Det är meriterande om du uppnått specialistkompetens i någon av basspecialiteterna som utgör grunden för tilläggsspecialiteten allergologi. Även forskningserfarenhet är meriterande.

Vi värderar god samarbets- och organisationsförmåga samt att du är van vid att ta ansvar och egna initiativ. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.