Sista ansökningsdatum 2017-09-29 Sök jobbet

Medicintekniska Ingenjörer till Medicinsk teknik Skåne

Förvaltningen Medicinsk service stödjer samtliga Region Skånes verksamheter och externa vårdgivare. I Medicinsk service ingår division Labmedicin samt division MT och Prehospital sjukvård.

Division MT och Prehospital sjukvård är just nu i en uppbyggnadsfas och kommer att bestå av medicinteknisk verksamhet, prehospital verksamhet med ambulansdrift, prioritering av larm samt sjukvårdsrådgivning, divisionen består av sammanlagt ca 650 medarbetare.

I division MT och Prehospital sjukvård finns verksamhetsområdet Medicinsk teknik Skåne som nu söker två nya medarbetare. Medicinsk teknik Skåne ansvarar bland annat för förebyggande och akut underhåll av medicinteknisk utrustning samt bistår den medicinska verksamheten med teknisk kompetens. Verksamheten är även involverad i prioriteringar av investeringar, upphandlingar och handhavandeutbildning till sjukvårdspersonal.

Verksamhetsområdet Medicinsk Teknik Skåne, Enhet 1, arbetar framför allt med teknisk leverans till sjukvårdsförvaltningen Sund (sjukhusen i Helsingborg, Ängelholm, Landskrona, tillhörande primärvård samt Division Psykiatri).

Medicintekniska avdelningen (MT) bistår med att upprätthålla den medicintekniska säkerheten genom förebyggande och avhjälpande underhåll, samt ger stöd till vården vid upphandling, utbildning och användning av medicinteknisk utrustning. En viktig grund i detta är att bistå med teknisk expertis vid behov av förnyelse av utrustningspark samt att vid upphandlingsarbete bidra till att utarbeta kravspecifikationer som tar hänsyn till gällande regelverk.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som medicinteknisk ingenjör består främst av förebyggande och avhjälpande underhåll, teknisk support, kundkontakter och registrering i vårt produktionssystem. Som medicinteknisk ingenjör arbetar du dagligen i nära kontakt med sjukvården. Behoven inom de olika specialiteterna förändras kontinuerligt och innehållet kan komma att förändras för att på bästa sätt svara upp mot våra kunders krav.

Vi söker nu två nya medarbetare för att förstärka vårt team!

En av tjänsterna innebär arbete med och ansvar för utrustning inom områdena Endoskopi, Kirurgi och Ventilation/Anestesi. Den andra tjänsten innebär arbete med och ansvar för utrustning inom områdena Mekanik, Ögon och Öron. Efterhand som verksamheten utvecklas kan arbetsområden/utrustningsgrupper komma att ändras.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är högskoleingenjör, gärna med medicinteknisk inriktning. Erfarenhet från medicintekniskt område är meriterande. Annan utbildning eller dokumenterad erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som adekvat kan också accepteras. Erfarenhet av felsökning och underhåll av avancerad medicinteknisk utrustning är givetvis meriterande. Eftersom arbetet har stor betydelse för patient- och personalsäkerhet är erfarenhet av och/eller intresse för kvalitetssäkring och säkerhetstänkande en merit.

Som medicinteknisk ingenjör arbetar du mycket självständigt med stort eget ansvar. Eftersom det handlar om att arbeta med kritisk utrustning är det mycket viktigt att vara noggrann, ansvarsfull och van vid att dokumentera olika åtgärder. Arbetet sker i nära samarbete med annan personal i vården. Vi söker dig som har en hög serviceanda, är kvalitetsmedveten och noggrann. Du är ansvarskännande, leveranssäker, har en god samarbetsförmåga och kan hantera många saker samtidigt. Vi vill gärna att du har god kunskap i svenska och engelska både muntligt och skriftligt. B-körkort är en förutsättning för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Förvaltningen Medicinsk service stödjer samtliga Region Skånes verksamheter och externa vårdgivare. I Medicinsk service ingår division Labmedicin samt division MT och Prehospital sjukvård.

Verksamheterna ansvarar bland annat för förebyggande och akut underhåll av medicinteknisk utrustning samt bistår den medicinska verksamheten med teknisk kompetens. Verksamheterna är även involverade i prioriteringar av investeringar, upphandlingar och handhavandeutbildning till sjukvårdspersonal.

På Region Skånes hemsida under Lediga jobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig. Här finner du också förutom annonstitel, förvaltning eller bolag, hur många som har sökt tjänsten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet