Sista ansökningsdatum 2019-12-08 Sök jobbet

Sjuksköterskor till infektionsavdelning i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Var med och bygg upp Skånes universitetssjukhus (Sus) första intermediärvårdsplatser med isoleringsmöjlighet! Under vintern hoppas vi öppna våra IMA-platser och för att göra det behöver vi just dig!

Avdelning 74 inom verksamhetsområde infektionssjukdomar är en akutvårdsavdelning med intag dygnet runt. Här vårdas patienter med svåra och/eller komplicerade infektionssjukdomar. Under året kommer avdelningen öppna intermediärvårdsplatser med isoleringsmöjligheter och vi letar efter dig som vill vara med och bygga upp verksamheten. Du kommer in redan under uppbyggnadsfasen och får vara med och forma rutiner och arbetssätt för hur vi vårdar infektionspatienter i behov av intermediärvård.

Hos oss tillhör du ett team av medarbetare som förutom att vårda infektionsavdelningens övriga patienter även kommer bemanna intermediärvårdsplatserna och ingå i infektionens utbildningsenhet, ISE. Utbildningsenheten startade för tre år sedan och här får studenter, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och vårt handledarteam arbeta tillsammans med patienterna med fokus på lärande och erfarenhetsutbyte.

Arbetsuppgifter

På avdelningen har vi idag 16 vårdplatser och här erbjuds du ett varierande och spännande arbete. Du får möjlighet till specifik kunskap om olika infektionssjukdomar så som infektioner i luftvägar, urinvägar, sår-och mjukdelar, endokardit, och sepsis. Du får även en bred kunskapsbas då våra patienter ofta är multisjuka och kommer från olika medicinska specialiteter. Många av våra patienter är också i behov av isoleringsvård, antingen på grund av smittsamt tillstånd eller för att de är infektionskänsliga. Du kommer att arbeta i team tillsammans med undersköterskor, läkare, fysioterapeuter, farmaceut och kurator.
Följ oss gärna på Instagram, SUS_infektionsavdelning74lund

Slå oss gärna en signal för att höra mer om verksamheten och få svar på eventuella funderingar. Det finns också möjlighet att hospitera en dag för att se vad verksamheten kan erbjuda.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som kan bidra med energi och glädje till vår enhet och som har ett stort intresse för utveckling och lärande! Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. I vår vardag uppstår ofta förändringar, att förhålla sig till dessa och ställa om till en ny situation kräver förmågor som överblick, planering och struktur.
Gällande de formella kraven så letar vi efter dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav (det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp). Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom infektionssjukvård eller vård av akut sjuka patienter.

Till uppbyggnaden av intermediärvårdsplatser söker vi dig som har ett par års erfarenhet av sjuksköterskeyrket men vi välkomnar alla sökande, även dig som är nyutbildad! Utifrån din erfarenhet kan vi på avdelning 74 ge dig den kompetensutveckling och handledning som behövs för att du på sikt ska kunna jobba med alla våra patientgrupper och intermediärvårdsplatser. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet