Sista ansökningsdatum 2019-12-08 Sök jobbet

Sjuksköterskor till Kirurgavdelning i Lund

Gör skillnad. Varje dag!

Kirurgavdelning 13 bedriver en kirurgisk verksamhet med tre olika team. Ena teamet arbetar med övre gastrointestinala (övre GI) sjukdomar som berör lever, galla, gallvägar och pancreas. Andra teamet arbetar med endokrina kirurgiska sjukdomar i främst thyroidea och binjurar. Det tredje teamet är akutkirurgi där cholecystit, appendicit och ileus är exempel på vanligt förekommande diagnoser. På avdelningen bedriver vi högspecialiserad sjukvård med södra Sverige som upptagningsområde. Vi arbetar i tvärprofessionella team med öppet arbetsklimat. Arbetsgruppen består av medarbetare med variation i ålder och erfarenhet vilket gör att ny erfarenhet och kunskap blandas med mångårig kompetens.

För nyfärdiga sjuksköterskor finns ett kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För nyanställda erbjuds introduktion som vid behov individanpassas. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuder vi denna karriärmöjlighet i form av att man kan söka betald utbildningstjänst för att läsa till specialistsjuksköterska.

Arbetsuppgifter

Välkommen att söka en tjänst som sjuksköterska hos oss på Kirurgavdelning13 i Lund!

Tjänsten innebär sedvanliga sjuksköterskeuppgifter och vi arbetar evidensbaserat med ambitionen att ha personcentrerad vård i fokus. Samtliga medarbetare har möjlighet att vara med och påverka och utveckla verksamheten i form av utvecklingsgrupper och ansvarsområden.

Dagtid, måndag till fredag, har vi förmånen att ha en erfaren sjuksköterska med specialistutbildning inom kirurgisk vård alltid tillgänglig på avdelningen, SPIK (specialistsjuksköterska i klinisk tjänst). På avdelningen arbetar vi med önskescheman i Timecare utifrån kvotmodell vilket innebär att en heltidsanställd arbetar i snitt 92 % och får då mer tid för återhämtning. Arbetstider är förlagda dag/natt.

Vi arbetar med ständig kompetensutveckling på avdelningen i form av fortlöpande utvecklingsdagar, interna utbildningar samt daglig kompetensutveckling inom teamet. I schemat ges utrymme för egen utveckling så som utbildning, hospitering med mera.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Om du har specialistutbildning inom kirurgisk vård ses det som meriterande för tjänsten. Språkkunskap i svensk lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Då vi aktivt arbetar med personcentrerad vård söker vi dig som alltid sätter patienten i centrum. Du har ett intresse för kirurgisk vård, tar egna initiativ och bidrar till verksamhetens utveckling. Som person är du ansvarsfull, samarbetsvillig och har en god kommunikativ förmåga.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet