Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Skötare till vuxenpsykiatrimottagning beroende Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare.

Vuxenpsykiatrimottagning beroende vänder sig till patienter med alkohol-, narkotika- och blandberoende på specialistpsykiatrinivå. På mottagningen arbetar tretton engagerade medarbetare som tillsammans bildar ett tvärprofessionellt team som består av av specialistläkare, ST-läkare, psykiatrisjuksköterskor, skötare, kurator, psykolog, och medicinsk sekreterare.

Till vår öppenvårdsmottagning tillhör även en dagsjukvård där patienter ges psykosociala behandlingsinsatser enligt uppgjort program. Patienterna kan även delta i dagsjukvården i syfte att genomgå kartläggning och observation under diagnostiskt utredningsförfarande. På mottagningen finns även två socionomer anställda av Lunds kommun som utför behandlingsinsatser på plats vilket möjliggör ett integrerat arbetssätt.

Vuxenpsykiatriavdelning 8 beroende är en enhet med åtta slutenvårdsplatser för patienter med alkohol-, narkotika- och blandberoende som behöver inneliggande specialistpsykiatrisk vård.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en skötare till vår dagsjukvård som är en del av vuxenpsykiatrimottagning beroende. Dagsjukvården är en förstärkt behandlingsinsats för patienter inom öppenvården. Hit kommer patienter dagtid måndag till fredag och ges psykosociala behandlingsinsatser enligt ett uppgjort program. Patienterna kan även delta i dagsjukvården i syfte att genomgå kartläggning och observation under diagnostiskt utredningsförfarande. Arbetet på dagsjukvården innefattar både gruppverksamhet och individuella samtal med patienter.

Vi erbjuder dig ett spännande och intressant arbete med möjlighet till kunskapsutveckling inom beroendeområdet. Som skötare ansvarar du för den dagliga psykiatriska omvårdnaden av dagsjukvårdens patienter. Vi arbetar med kontaktmannaskap och du som skötare är ett viktigt stöd för patienten. Tillsammans med patient och närstående planerar du vårdens innehåll i samverkan med övriga professioner inom teamet. Du kommer att delta i mottagningens behandlingskonferens och handledning.

Ditt schema innefattar huvudsakligen tjänstgöring dagtid på vuxenpsykiatrimottagning beroende men innebär även tjänstgöring två helger av fem (dag- och kvällstjänstgöring) på vuxenpsykiatriavdelning 8 beroende.

Kvalifikationer

Du som söker har läst omvårdnadsprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård, alternativt annan likvärdig skötarutbildning. Vidare är det önskvärt om du har kunskaper och tidigare erfarenheter inom missbruks- eller beroendevård och psykiatrisk slutenvård. Har du grundkurs i KBT eller har deltagit i kurser inom motiverande samtal (MI), återfallsprevention (ÅP) eller Community Reinforcement Approach (CRA) så är även det meriterande. Därutöver ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av journalsystemet Melior, IT-stödet Mina Planer och/eller VÅPS/PASiS. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Som person är du trygg i din yrkesroll, har driv och tar egna initiativ i gruppsammanhang. Du har ett empatiskt och etiskt gott förhållningssätt, är stresstålig och har lätt för att anpassa dig efter olika situationer. Då vi arbetar i team är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och verkar för ett öppet arbetsklimat. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi ett löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.