Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterska till neurologi- och strokeavdelning i Ystad

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du kunna påverka ditt arbete? Då är det hos oss du ska jobba!

Lasarettet i Ystad är det lilla akutsjukhuset med stor känsla av öppenhet och gemenskap. Här präglas arbetet av korta kontaktvägar, både från sjukhuschef till medarbetare men också från medarbetare till sjukhuschef.

Nu söker vi nya sjuksköterskekollegor till stroke- och neurologienhet på lasarettet i Ystad som vill vara med och förbättra våra vårdprocesser samt öka patienternas delaktighet i sin egen vårdprocess. Lasarettets stroke- och neurologienhet är en del av verksamhetsområde akut och medicin, där vi idag har cirka 390 medarbetare som arbetar framför allt med de akuta vårdflödena inom slutenvården, akutmottagningen och akutvårdsavdelningen.

På stroke- och neurologiavd 7 vårdar vi patienter med såväl akuta som icke akuta neurologiska sjukdomar samt internmedicinska åkommor. Hos oss möter du främst patienter som drabbats av bland annat akut stroke, TIA, epilepsi, hjärntumör och neuromuskulära sjukdomar. Sedan november 2017 ansvarar vi för hela strokeprocessen vilket innebär att vi numera utför trombolysbehandling på avdelningen. Ett av våra verksamhetsmål som vi har lyckats med, är att förbättra tiderna för trombolys.

Vi har ett mycket gott arbetsklimat som vi värnar om och det är även något som vi arbetar kontinuerligt med för att kunna behålla. Du som medarbetare har stora möjligheter till personlig utveckling inom yrket och du har möjlighet att påverka arbetet både på avdelningen och lasarettet i stort. Genom att vi alla strävar efter ett flexibelt förhållningssätt och ett gott arbetsklimat, så skapar vi tillsammans goda förutsättningar för att vården ska bli så optimal som möjligt.

- Det roligaste med jobbet är mina underbara kollegor, som är som min andra familj. Att jag får jobba med något jag tycker är kul och samtidigt utvecklas och utveckla verksamheten är både roligt och stimulerande, säger Lovisa Åhlin Billeskalns, sjuksköterska på neurologi- och strokeavdelning.

Arbetsuppgifter

Hos oss kan vi garantera att du får en bred allmän medicinsk kompetens och spännande arbetsdagar tillsammans med ett gäng som trivs ihop. Vi erbjuder både dag och nattjänster.

Arbetet som sjuksköterska är väldigt stimulerande och varierande. Ena dagen är du larm-sjuksköterska och behjälplig vid akuta strokelarm och behandling med trombolys. Nästa dag är du omvårdnadsansvarig sjuksköterska för en grupp patienter i något av våra team. Hos oss får du även möjlighet till individuell utveckling genom att vi erbjuder möjlighet att ha egna ansvarsområden.

I rollen som sjuksköterska hos oss vill vi att du ska känna att du får vägledning och trygghet i både din professionella och personliga utveckling. Vi erbjuder därför individuell introduktion med ett färre antal egna patienter och ett ständigt stöd av en erfaren sjuksköterska. Upplägget har varit mycket uppskattat och du får även ta del av Region Skånes kliniska basår med bland annat tillgång till en mentor. Vidare finns även möjlighet till betalda vidareutbildningar, handledarutbildning på avancerad nivå samt möjlighet till vidare karriärvägar om du till exempel är nyfiken på att bli chef.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser gärna att du har handledarutbildning och specialistkompetens inom stroke, neurologi, internmedicin eller äldrevård. Men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad och nyfiken på stroke och neurologi.

Vi söker dig som vill utvecklas och utmanas i din yrkesroll och vi tror att du är flexibel och samarbetsinriktad. Du har ett genuint intresse för människor och sätter alltid patienten i fokus. Den kompetens du besitter är viktig och vi förväntar oss att du tillsammans med dina kollegor delar med dig samt bidrar med dina kunskaper och erfarenheter. Du värdesätter ett gott bemötande för att ge våra patienter bästa möjliga vård. Vidare har du en förmåga att prioritera ditt arbete och känner ett stort engagemang och ansvar för såväl det patientnära arbetet som utveckling av vården och verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.