Sista ansökningsdatum 2019-11-21 Sök jobbet

Sjuksköterska till palliativvårdsavdelning i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

- Jag är väldigt tacksam över att få ta del av de livsöden som jag möter. Värmen och omtanken som vi har här på avdelningen är något alldeles speciellt och vi känner alla en stor yrkesstolthet, berättar Jenny Kristensson som jobbar som sjuksköterska palliativvårdsavdelningen i Kristianstad.

Specialiserad palliativ vård och Avancerad Sjukvård i Hemmet (ASIH) är en vård för patienter med komplexa symtom eller vars livssituation medför särskilda behov. Målet med vården är att erbjuda patient och närstående avancerad vård såväl medicinskt som psykosocialt under dygnets alla timmar. Vården ges i hemmet alternativt på palliativvårdsavdelningen. Patienter med behov av specialiserad palliativ vård finns i alla åldrar och inom samtliga specialiteter. ASIH kan även omfattas av andra riktade palliativa eller kurativa åtgärder, så kallade punkt- och konsultinsatser i hemmet eller inom särskilda boendeformer.

Vi är totalt cirka 70 medarbetare inom hela verksamheten i Kristianstad. Vi utför teambaserad specialistvård som leds av läkare. Teamen består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, dietist, arbetsterapeut, fysioterapeut, sekreterare och vi har även tillgång till präst. Palliativvårdsavdelningen har elva platser och ligger placerad strax utanför sjukhusområdet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu ersättare då två av våra sjuksköterskor ska läsa specialistutbildning inom palliativ vård under två år.

Målet med vården är att samverka med patient och lindra de symtom som patienten besväras av för att nå högsta möjliga livskvalitet. Vi arbetar personcentrerat med ett bemötande som får varje patient att känna sig sedd. Det innebär att tillgodose patientens fysiska, psykiska, existentiella behov samt att ge stöd åt närstående. Vi erbjuder ett utvecklande och spännande arbete där du blir en del av ett tvärprofessionellt team. Det övergripande målet för Skånes Palliativa vård och ASIH är att erbjuda en likvärdig vård för alla invånare i Skåne oberoende av diagnos, ålder och bostadsort.

Som sjuksköterska hos oss deltar du aktivt i planeringen runt patientens dagliga vård tillsammans med övriga professioner, samt samverkar med andra vårdgivare. Arbetet är stimulerande och ger möjlighet till nytänkande. Våra patienter kommer till oss för symtomlindring, kontroller efter olika ingrepp, infektionsbehandling samt för att avsluta sitt liv. Vi är väldigt stolta över vår avdelning och hur vården bedrivs, och hoppas att hitta dig som vill bli en del av oss. Vi uppmuntrar till att du aktivt deltar i verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyfärdiga sjuksköterskor finns ett kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för palliativ vård. Du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård och något års erfarenhet av yrket. Det är meriterande om du har erfarenhet av palliativ vård/ASIH. Vi ser också gärna att du har specialistutbildning inom onkologi och/eller palliativ vård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Det kan förekomma resor i tjänsten och därför är det önskvärt att du har giltigt B-körkort.

Du har goda yrkeskunskaper, är trygg i din yrkesroll och har patienten i fokus vilket innebär att du har förmågan att se patienten som individ och dess behov. En stor del av arbetet innebär stöd och samtal varför du måste vara kommunikativ och ha förmåga att möta människor på olika plan. Du har ett flexibelt förhållningssätt och förmåga att trots ett högt arbetstempo kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter. För att trivas hos oss behöver du kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut, men du värdesätter också teamarbete och bidrar med dina kunskaper och ett glatt humör till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter en positiv grundinställning samt viljan att vara delaktig i vårt utvecklingsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet