Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Specialistsjuksköterskor till VO barnkirurgi/neonatalvård, Biva i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomsavdelning intensivvård i Lund är en multidisciplinär avdelning som bedriver högspecialiserad intensivvård för barn och ungdomar. Här möter du patienter med ett brett spektra av diagnoser som spänner över akuta infektioner, metabola- och barnmedicinska sjukdomar, neurologi, onkologi, trauma, ortopedi, barnkirurgi och barnhjärtkirurgi.

Vi är ett centra i Sverige med rikssjukvårdsuppdrag för barnhjärtkirurgi och barnkirurgi. Vår största patientgrupp är barn och ungdomar med medfödda hjärtmissbildningar och medfödda kirurgiska missbildningar.

Barn- och ungdomsavdelning intensivvård är en del av barnhjärtcentrum i Lund. Vi har inom barnhjärtcentrum ett internationellt uppdrag att ta emot och vårda patienter med medfödda hjärtfel ifrån Island med behov av barnhjärtkirurgi. Denna verksamhet har pågått sedan år 2011.

Vi söker nu tre specialistsjuksköterskor till vår verksamhet!

Arbetsuppgifter

Vårt arbete bedrivs bedside i nära samarbete med patienten, deras närstående och med alla berörda personalkategorier. Vi bedriver familjecentrerad vård. Vi erbjuder ett fantastiskt stimulerande arbete där du blir en del av alla engagerade och mycket kompetenta medarbetare på vår enhet.

Du kommer att mötas av ett skräddarsytt introduktionsprogram utifrån dina förutsättningar, verksamhetens måluppfyllelse och kunskapskrav. Personliga handledare vägleder dig genom din första tid och introduktionens första år kännetecknas av ett aktivt kunskapssökande där även teoretiska och praktiska föreläsningar erbjuds. Vi ser positivt på kunskapsutveckling och har schemalagda kompetensdagar och avsätter resurser för ansvarsområden, projekt och studier vid universitet och högskola.

Vi erbjuder stående handledning av kurator och etisk handledning av barnetikrådet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård och som har en specialistutbildning med inriktning intensivvård eller barn och ungdom. Arbetslivserfarenhet inom intensivvård eller barnsjukvård är meriterande. Vidare har du språkkunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som
- brinner för utmaningen att arbeta inom intensivvård för barn- och ungdomar
- ser helheten men också det specifika för varje patient och deras närstående
- ser möjligheter och som vill vara med att bidra till utveckling!

Då verksamheten är i ständig utveckling krävs att du trivs med förändringar och snabbt kan ställa om till ändrade förutsättningar. Du kommer att ingå i en stabil och positiv arbetsgrupp som präglas av ett nära samarbete. Det är därför av stor vikt att du tycker om att arbeta i team och har lätt för att kommunicera. Vidare har du en god människosyn och har patientens bästa i fokus utifrån värdegrunden välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Du är varmt välkommen att komma och hospitera hos oss för att få en personlig inblick i vår verksamhet!

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar fortlöpande urval och rekrytering. Vi ser fram emot just din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.