Sista ansökningsdatum 2017-10-24 Sök jobbet

Kurator med teckenspråkskompetens till Dövenheten, vikariat, i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Habilitering och hjälpmedel är en förvaltning i Region Skåne som har ett viktigt och utmanande uppdrag; att göra livet mer möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktig funktionsnedsättning. Vi har cirka 800 medarbetare inom en rad olika kompetensområden, som tillsammans arbetar för att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv utifrån egna val. Vi erbjuder stöd, behandling, träning och hjälpmedel för att underlätta aktiviteter och delaktighet. Våra verksamhetsområden är Barn- och ungdomshabilitering, Vuxenhabilitering, Hjälpmedelsverksamhet och Syn-, hörsel- och dövverksamheten.

Inom Syn-, hörsel- och dövverksamheten finns Dövenheten som en resurs för vuxna teckenspråkiga döva och deras anhöriga. Vi erbjuder råd och stöd i olika sammanhang. Dövenheten har ett regionalt uppdrag med kontor i Lund, Kristianstad, Helsingborg och Malmö. Arbetet hos oss innebär att du har hela regionen som din arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Till oss på Dövenheten söker vi nu en kurator med teckenspråkskompetens för ett vikariat på cirka 10 månader, med eventuell möjlighet till förlängning. Här kommer du att vara engagerad i ett flertal olika arbetsområden. Dina arbetsuppgifter innefattar stöd- och rådgivningssamtal både individuellt och i grupp, bedömning och kartläggning samt praktiskt stöd. Du kommer även att medverka till att utveckla verksamheten för vuxna teckenspråkiga. Tillsammans med specialpedagog, psykolog, kurator, audionom, förskrivare och teckenspråkstolk, arbetar du med enskilda individers ärende. I mötet med patienter och kollegor använder du dig av teckenspråk som arbetsspråk. Tjänsten kommer att utformas utifrån din tidigare erfarenhet och utbildning liksom verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom med teckenspråkskompetens som är i nivå för att kunna genomföra behandlingsarbete. Goda språkkunskaper i svenska är en förutsättning för tjänsten liksom giltigt B-körkort. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med vuxna döva personer. Även god IT- och systemkunskap är viktigt, då vi arbetar i en högteknologisk miljö.

För att trivas och lyckas i rollen krävs det att du har ett flexibelt och strukturerat arbetssätt. Du har även god samarbetsförmåga och är initiativtagande. Vidare har du personlig mognad och är kulturellt medveten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I den här rekryteringen sker löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet