Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till vuxenpsykiatriavdelning i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri i Lund delas in i fyra områden: slutenvård, öppenvård, resursteamet och psykos. Inom verksamhetsområdet är vi cirka 670 medarbetare.

Avdelning 1 är en av två akutavdelningar inom område psykos vars främsta uppdrag är att främst vårda patienter med psykossjukdom. Upptagningsområden är Lund samt Eslöv, med närliggande kommuner. Avdelningen har 13 stycken vårdplatser samt en PIVA-enhet (psykiatrisk intensivvård) där det finns tre platser. På dessa PIVA-platser vårdas patienter som oberoende av diagnos, kräver förstärkt tillsyn och övervakning samt stimulusfattig miljö.

På avdelningen arbetar överläkare, ST-läkare, AT-läkare, kurator, psykolog, sekreterare, sjuksköterska, skötare och enhetschef. Personalen tjänstgör både på psykosavdelningen och PIVA-enheten. På avdelningen bedrivs det främst akutpsykiatrisk vård. På grund av avdelningens karaktär så är grundbemanningen av omvårdnadspersonal dygnet runt och det finns alltid minst sex personer på plats.

Arbetsuppgifter

Nu välkomnar vi två sjuksköterskor för tillsvidareanställning hos oss, en som ska arbeta under dagtid och en till natten. Hos oss blir du del av en utvecklingsbenägen samt kunnig personalgrupp som tycker om vårt arbete och trivs tillsammans!

Som sjuksköterska hos oss arbetar du i team tillsammans med kollegor inom olika yrkesgrupper. I arbetsuppgifterna ingår det psykiatrisk behandlings- och omvårdnadsarbete samt arbetsledning. Du kommer även att vara kontaktperson och ansvara för vårdplaneringen av de patienter som tillhör ditt team. Förutom en trevlig och spännande arbetsplats erbjuder vi dig introduktion efter dina behov så att du blir en kompetent medarbetare i vårt team. Hos oss är det viktigt att personalen utvecklar ett gott samarbete med patienter, anhöriga och vårdgrannar. På avdelningen sker det löpande internutbildningar och förändringar i arbetssättet, detta för att höja kompetensnivå och effektivisera vårdarbetet.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyfärdiga sjuksköterskor finns ett Kliniskt Basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som:
- Är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
- Har språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska.
- Har ett stort intresse av psykiatrisk vård.

Det är en fördel om du har:
- Specialistutbildning inom psykiatri.
- Erfarenhet inom akutpsykiatrisk slutenvård.

Vi letar efter dig som är lugn, stabil och lyhörd inför både patienter och medarbetare. Du har ett positivt förhållningssätt, är flexibel och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du ser samarbete som en förutsättning för att bedriva god vård och ditt arbete präglas av att alltid ha patienten i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.